Kapfenberg uzeo bod favorizovanom Lieferingu, Heriću 90 minuta

Austrijska 2. liga

Kapfenberg uzeo bod favorizovanom Lieferingu, Heriću 90 minuta

E. Škorić

U derbiju petog kola austrijske 2. lige Liefering i Kapfenberg odigrali su 0:0.

Kapfenberg je preživio jedno od najtežih gostovanja u ligi, pa je sačuvao mrežu kod favorizovanog Lieferinga i osvojio bod s kojim je ostao u gornjem dijelu tabele.

Sada, nakon nepotpunog petog kola, po 10 bodova imaju Wattens, Kapfenberg, Liefering i Ried, koji ima utakmicu manje.

Za Kapfenberg je i danas 90 minuta odigrao bivši igrač Sarajeva Elvedin Herić, koji je postao neizostavna karika u redovima ovog tima.

Wattens je preuzeo vrh tabele pošto je s 1:0 pobijedio BW Linz, dok je Vorwarts Steyr s 2;1 slavio kod Horna, a FAC Wien i A. Lusteanu podijelili su bodove odigravši 1:1. Najefikasniji je bio meč Austrije Am. i Lafnitza, gdje su gosti slavili s 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi