Kapić asistirao u porazu moldavskog Sheriffa

Sheriff poveo, pa izgubio u Gruziji

Kapić asistirao u porazu moldavskog Sheriffa

Moldavski Sheriff put do grupne faze Lige prvaka započeo je u Gruziji.

Klub za koji nastupaju bh. internacionalci Rifet Kapić i Mateo Sušić je danas u okviru 2. pretkola igrao protiv Torpeda iz Kutaisija, a na kraju je iznenađujuće poražen rezultatom 2:1.

Prvi su poveli Moldavci, i to nakon 14 minuta igre. Vodstvo Sheriffu je donio Badibanga kojem je asistirao upravo Kapić, međutim svega deset minuta kasnije Torpedo je uspio izjednačiti preko Kimadže.

Nakon što se pri rezultatu 1:1 otišlo na odmor, u nastavku utakmice domaći tim je uspio preokrenuti rezultat, a pobjedu Torpedu je donio Kukhianidze golom iz penala u 64. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kapić je iz igre izašao u 66. minuti, dok je Sušić odigrao cijeli meč za Sheriff.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi