Grasshoppers poražen, Kodro i Kapić ušli u drugom poluvremenu

Švicarska liga

Grasshoppers poražen, Kodro i Kapić ušli u drugom poluvremenu

Grasshoppers čije boje brane bh. fudbaleri Rifet Kapić i Kenan Kodro poražen je na gostovanju u St. Gallenu rezultatom 2:1.

Skakavci su u prvom poluvremenu za nijansu bili bolji tim, imali su veći posjed lopte, međutim niti jednu od svojih šansi nisu uspjeli da pretvore u gol, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom dijelu potpuno drugačija slika. Gosti su se iz svlačionice vratili puno opasniji, a već u trećoj minuti nastavka su uspjeli doći do pogotka kada je mrežu Grasshoppersa zatresao Sigurjonsson.

Prednost domaćih nije dugo trajala, pošto je Rhyner u 51. minuti izjednačio, ali do kraja utakmice domaći su golom Ben Khalife vratili prednost i na kraju slavili sa 2:1.

Bh. reprezentativac Kenan Kodro u igru je ušao u 63. minuti, dok je Kapić priliku dobio u posljednjim minutama.

Švicarska liga, 26. kolo:

St. Gallen - Grasshoppers 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi