Kapić čeka na transfer: "Uvjerit ću ga da dođe kod nas"

Neće se vratiti u Grasshoppers

Kapić čeka na transfer: "Uvjerit ću ga da dođe kod nas"

Sve je izglednije da će bh. internacionalac Rifet Kapić sljedeće sezone igrati u Bundesligi.

Prethodnih šest mjeseci Kapić je proveo u Sarajevu gdje se vodio kao posuđen igrač Grasshoppersa, ali šanse da se u švicarski tim sada vrati su ravne minimumu, pogotovo jer su 'skakavci' ispali u niži rang.

Kapiću ponuda ne nedostaje, svakim danom upita je sve više, no ako je suditi prema napisima medija iz Njemačke, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Paderbornu koji je izborio plasman u 1. Bundesligu.

Da je Kapić zanimljiv ovom klubu potvrdio je prije nekoliko dana i izvršni direktor Markus Krösche. Iako se vrijednost bh. fudbalera prema Transfermarktu procjenjuje na 650.000 eura, u Paderbornu navodno vjeruju da bi se cijeli posao mogao realizovati za 100.000 eura.

"Kapić je sa Sarajevom postao šampion i osvojio Kup u BiH. Sigurno ima šta za ponuditi", kaže Krösche, koji ne gubi nadu u transfer, iako je nekoliko klubova za pregovaračkim stolom s Grasshoppersom.

"Vjerujem da ga mogu uvjeriti da dođe k nama", optimistično je dodao.

Posudba u Sarajevo za Kapića je bila druga otkako je u februaru 2018. potpisao za Grasshoppers. U švicarskom timu se spletom okolnosti nije pretjerano naigrao, no sada je izgledno da će nadareni vezista svoj kvalitet prezentovati i u Njemačkoj, a transfer u Bundesligu svakako bi bio odlična reklama i za Premijer ligu BiH u kojoj je do jučer igrao.

U minuloj sezoni Kapić je za Sarajevo odigrao ukupno 18 utakmica, od čega je u deset bio starter, a pritom je postigao dva pogotka uz četiri asistencije. Oba pogotka je postigao u Kupu naše zemlje.

Osim Kapića na listi želja Paderborna za narednu sezonu je i 19-godišnji Ismail Jakobs iz Koelna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi