Kapić pred transferom karijere: "Interesantan je igrač..."

Završio epizodu na Koševu

Kapić pred transferom karijere: "Interesantan je igrač..."

Rifet Kapić nakon napuštanja Sarajeva, čini se, neće dugo tragati za novim klubom.

Po isteku posudbe Kapić je primoran javiti se Grasshoppersu s kojim ima ugovor do 2022. godine, no kako je u međuvremeni ovaj švicarski tim ispao u niži rang, šanse da ostane su ravne minimumu.

Za Kapića je sve više upita, javljaju se brojni klubovi, no sve je izglednije da bi naredna stanica u njegovoj karijeri mogao biti novi njemački bundesligaš Paderborn, čiji interes datira još od zime. 

Glasine o Kapićevom transferu u Njemačku uveliko su prisutne i u tamošnjim medijima, a da uistinu postoji interes potvrdio je i izvršni direktor kluba Markus Krösche za tamošnji Neue Westfälischen. Uz Kapića se kao moguće pojačanje pominje još Ismail Jakobs.

"To su jako interesantni igrači kojima se malo intenzivnije bavimo, ali ujedno i samo dva imena od nekoliko koja razmatramo u ovom trenutku", kazao je Krösche.

Kapić je, podsjetimo, u Sarajevo stigao tokom zimskog prijelaznog roka. Kako u Grasshoppersu na njega nisu računali, između nekoliko ponuda odabrao je dolazak na Koševo i napravio odličan potez s obzirom na to da je ekipi Husrefa Musemića pomogao da dođe do duple krune.

U minuloj sezoni Kapić je za Sarajevo odigrao ukupno 18 utakmica, od čega je u deset bio starter, a pritom je postigao dva pogotka uz četiri asistencije. Oba pogotka je postigao u Kupu naše zemlje.

Eventualni transfer u Bundesligu za njega bi sasvim sigurno predstavljao veliki iskorak u karijeri, a bio bi ujedno i odlična reklama za Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od bh. fudbalera za Paderborn je u prošlosti imao priliku nastupati Mario Vrančić, dok je Asif Šarić jedno vrijeme bio član stručnog štaba.

Top Komentari

Rizzle84
Doktor fudbala. Definitivno zalutao u nasu ligu, i on i Lazic
13 0
milivoje
Zar ga pogan sa kobilje glave nije trebala otkupiti?
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi