Kapić na zimu odlazi iz Paderborna?

Još nije debitovao

Kapić na zimu odlazi iz Paderborna?

Bivši fudbaler Sarajeva Rifet Kapić napravio je, očito, loš potez prelaskom u njemački Paderborn.

Dolaskom u redove ovog bundesligaša Kapić je preskočio nekoliko stepenica, a na koncu to se ispostavilo kao vrlo loše po njega i Paderbornove utakmice danas obično gleda s klupe ili igra za rezervni tim.

Kapićevom statusu pažnju je posvetio i tamošnji ''Westfalen-Blatt'', koji, između ostalog, navodi kako bi 24-godišnji bh. internacionalac mogao tokom zime promijeniti klub.

"Rifet se nalazi pod velikim pritiskom, vidjelo se to i u prijateljskoj utakmici u Lippstadtu", kaže Paderbornov sportski direktor Martin Przondziono, pa potom dodao:

"Njemu je potrebno da dobro igra preko 90 minuta, u protivnom će za njega ova sezona biti izgubljena", poručio je

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko se Kapić ne izbori za mjesto u timu, mediji u Njemačkoj navode kako bi mogao završiti na posudbi u 2. Bundesligi ili u drugoj diviziji Francuske. Također u opticaju su Belgija i Holandija. 

Kapić je, podsjetimo, prošle sezone sa Sarajevom osvojio duplu krunu, a njegov ugovor Paderborn je otkupio za nešto više od 100.000 eura od Grasshoppersa.

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Vrati se u Sarajevo!!
5 0
Div iz šehera
Ugovor 30.000 evra boli ga igrao ili ne
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi