Hoffenheim rutinski s Paderbornom
EPA

'Trica' u Sinsheimu

Hoffenheim rutinski s Paderbornom

Prva utakmica 10. kola Bundeslige donijela je okršaj Hoffenheima i Paderborna. 

U posljednje vrijeme Hoffenheim bilježi veoma dobre rezultate, a nova pobjeda, četvrta u nizu, ostvarena je upravo protiv Paderborna koji je na Rhein-Neckar Areni primio tri pogotka (3:0).

Pitanje pobjednika Hoffenheim je riješio već u prvom poluvremenu, a da će se gosti loše provesti u Sinsheimu bilo je jasno već na startu utakmice.

U drugoj minuti Hoffenheim je došao do prednosti zahvaljujući golu Skova, a domaći na tome nisu stali i ofanzivnom igrom do odlaska na odmor uspjeli da postignu još dva pogotka. Kaderabek je u 15. minuti povisio na 2:0, da bi treći i ujedno posljednji gol na utakmici postigao Locadia.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić je utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 10. kolo:

Hoffenheim - Paderborn 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi