Kapić strijelac u pobjedi Padeborna protiv Osnabrucka

Kapić strijelac u pobjedi Padeborna protiv Osnabrucka

E. Čaušević

Bh. veznjak Rifet Kapić ljetos se vratio u Grasshoppers s posudbe iz Sarajeva, a potom ga je švicarski klub prodao Paderbornu.

Međutim, Kapić se nije previše naigrao u prvom dijelu sezone u dresu Padeborna, te se počelo špekulisati da bi mogao na novu posudbu. No, ovaj 24-godišnji veznjak je očito odlučio da pokaže da zaslužuje bolju minutažu u bundesligašu.

Naime, zimska pauza u Bundesligi traje još desetak dana, a klubovi su to iskoristili da odigraju nekoliko prijateljskih mečeva. Padeborn je danas odmjerio snage protiv niželigaša Osnabrucka i slavio je sa 4:3.

Šansu u ovom meču dobio je i Kapić koji je to iskoristio na odličan način. Padeborn je poveo sa 1:0 golom Progera, dok je drugi gol za ovaj tim postigao Sabiri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 30. minuti na scenu je stupio Kapić koji je postigao sjajan gol s nekih dvadesetak metara za 3:0. Dvije minute kasnije Padeborn je došao i do četvrtog gola, a ovaj put strijelac je bio Antwi-Adjei.

Činilo se da je u ovom meču sve riješeno, no u finišu Osnabruck postiže tri gola. Na 4:1 smanjio je Van Aken, dok je s dva gola konačnih 4:3 postavio Ouahim.

Top Komentari

enko
Causevicu mozes li ga ikako ostaviti da tu igra
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi