Kapitalci na premijerligaškoj 'pijaci', ko će ih ugrabiti?

Prelazni rok je tek počeo, vremena ima sasvim dovoljno

Kapitalci na premijerligaškoj 'pijaci', ko će ih ugrabiti?

S. Mlaćo

Naredne sedmice počinje nova sezona u Premijer ligi naše zemlje.

Bit će veoma uzbudljivo, a nadamo se će situacija sa pandemijom koronavirusa biti povoljnija i da će nogometaši moći da uživaju u svom poslu uz publiku na tribinama i onaj stari dobri osjećaj kada smo mislili samo na ono što se dešava na terenu.

Klubovi još uvijek nisu riješili igračku križaljku, pa je sigurno da će dolazaka i odlazaka biti i poslije početka prvenstva, što su pojedini treneri i nagovijestili u svojim izjavama.

Nekoliko poznatih premijerligaških imena još uvijek čeka na nove angažmane. Kada bi ih stavili ujednu momčad, uvjereni smo da bi to bila respektabilna ekipa koja bi se u elitnom rangu našeg nogometa borila za sami vrh tabele. Krenimo redom.

Na tržištu je npr. 'četvorka' iz Željezničara Sinan Ramović, Kemal Osmanković, Dženan Zajmović, Vedran Kjosevski... Golman, defanzivac i dva ofanzivca. Ono da popunite ekipu u pravom smislu.

I 'mali opasan k'o plin' Nermin Crnkić nakon rastanka sa Tuzlom City još uvijek čeka pravu ponudu. Povezivao se sa nekoliko klubova iz Premijer lige no dogovor za sada nije postignut.

I sada već bivša desetka Zrinjskog Damir Šovšić trenira samostalno. Navodno je bio na pragu FK Tuzla City, a sada je pred odlaskom u daleku Indiju, što je i potvrdio za SportSport.ba. Ukoliko se to ne desi, s obzirom na cijelu situaciju neće biti iznenađenje ukoliko ostane u Premijer ligi.

FK Borac se prije par dana razišao sa Marinom Galićem. Sjajni desni bek tako se našao u nezavidnoj situaciji desetak dana prije početka lige, a nezvanično saznajemo da poziva iz elitnog ranga bh. nogometa već ima. Sve bi trebalo biti jasnije već u narednim danima, s obzirom da Galić nije u situaciji da puno čeka.

Kada su napadači u pitanju, u rubrici dostupnih na tržištu nalaze se Nusmir Fajić i Dražen Bagarić. Fajić se neočekivano razišao sa Veležom, kasnije su se pojavile informacije o mogućem povratku među Rođene, no sve je propalo.

Bagarić iza sebe ima dobru sezonu u Širokom Brijegu, a sada mu je prioritet inostrani angažman. Ukoliko se to ne desi, neće biti iznenađenje da ga opet gledamo na Pecari. Pecaru je napustio i sjajni lijevi bek Josip Kvesić koji također nije pronašao novu sredinu.

NK Čelik je preselio u kantonalnu ligu, pa su gotovi svi nogometaši dobili priliku da slobodni pronađu novi angažman. Svakako najzvučnije slobodno je ime je sjajni mladi defanzivac Vedran Vrhovac. Vrhovac je bliže odlasku u inostranstvo, no za sada konačan dogovor nije postignut.

Sa premijerligašim se povezuje i sjajni vezista Tomislav Tomić (29) koji je prije par dana završio sezonu u Olimpiji iz Ljubljane i postao slobodan nogometaš. Tomić se nije okitio naslovom prvaka, ali sezonu će pamtiti po svojim sjajnim partijama. Na kraju je našao mjesto i u timu sezone. Vezista za poželjeti, no sigurno da za takve treba i 'odriješiti kesu'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I bek Ivan Stanić (24) trenutno odmara u svojoj zemlji. Stanić je nosio dres NK Vitez u Premijer ligi, a zatim se otisnuo u Dansku gdje je sa uspjehom nosio dres Fremad Amagera. Prije dana ugovor mu je istekao, te nije došlo do dogovora o novoj saradnji.

Ljetni prelaznik rok u Premijer ligi traje od 13.07. do 02.10. 2020. godine.

Top Komentari

Stari_trafford
Tomić opet u Zrinju!!
3 10
magistar
Koliko ste para uzeli za text. Da su valjali uzeo bi ih neko
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti