Tomić zablistao u Sloveniji, kraj sezone donio mu nova priznanja

Ponio je i kapitensku traku, no sigurno da žali za naslovom prvaka

Tomić zablistao u Sloveniji, kraj sezone donio mu nova priznanja

S. Mlaćo

Nekadašnji član Širokog Brijega, GOŠK-a, Željezničara i Zrinjskog Tomislav Tomić iza sebe ima sjajnu prije par dana završenu sezonu u Sloveniji. Njegova Olimpija nije stigla do titule prvaka, iako je imala sve u svojim rukama par kola prije kraja.

Na kraju su slavili nogometaši Celja, a odlučio je duel ova dva tima u posljednjem kolu. Završilo je 2:2 i domaći su mogli da slave.

Tomić i pored toga može biti više nego zadovoljan. Titulom nije krunisao sjajnu sezonu i zbog toga sigurno žali, ali pohvale koje je dobio sigurno su mu motiv više u narednom periodu.

Dobio je kapitensku traku u Olimpiji, a na kraju sezone se našao i u idealnom timu prvenstva, te je izabran i za najboljeg zadnjeg veznog u ligi u veoma žestokoj konkurenciji.

Luka Menalo je izabran u idealni tim slovenačkog šampionata ...

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Tomiću je ugovor istekao, te je veliko pitanje da li će ostati u timu iz Ljubljane. Dobre partije u protekloj sezoni donijele su mu mnogo interesovanja i upita, pa je na njemu sada teška odluka.

U timu sezone našao se i bh.reprezentativac Luka Menalo koji se sada vraća sa posudbe u Dinamo, a zatim će Modri donijeti konačnu odluku o njegovoj sudbini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije