Kapiten Brescije 'digao' glas: Nismo baš svi Ronaldo
EPA

Protiv nastavka sezone

Kapiten Brescije 'digao' glas: Nismo baš svi Ronaldo

Sve vodi ka tome da će se takmičenje u italijanskoj Seriji A uskoro nastaviti.

Italijani namjeravaju u danima pred nama donijeti konačnu odluku, odnosno tačan datum kada će se fudbal ponovo zaigrati, međutim nisu baš svi oduševljeni time.

Glas protiv nastavka sezone digao je kapiten Brescije Daniele Gastaldello.

"Odluka da se prvenstvo završi je forsiranje. Zamislite, treba da igramo 12 utakmica u ljetnim uslovima. Pojedini mečevi će početi u 16:30 sati. To je skandalozno. Nismo mi mašine, nego ljuti", rekao je Gastaldello, prenose italijanski mediji, pa dodao kako ima i važnijih stvari od fudbala.

"Ljudi iz drugih krajeva Italije kao da nisu upućeni u dešavanja u Lombardiji. Mnogi me na ulici pitaju zašto da se nastavi sezona. Mnogi su izgubili članove porodice, bliske prijatelj... Ovo počinje na silu. To neće biti isto takmičenje jer je prethodni šampionat završen u martu. Fudbal mora ponovo da postane strast."

Nije baš oduševljen zbog trenda da klubovi 'režu' plate igraćima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neki igrači imaju velike zarade, ali ima i onih koji su na minimalcu, koji uz to moraju da izdržavaju porodicu. I ne smije da im kasne plate. Nismo baš svi Cristiano Ronaldo."

Gastaldellova Brecija se inače nalazi na samom dnu Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi