Kapiten Manchester Uniteda odbio transfer u zadnjim satima prijelaznog roka
Iskusni bek nije želio da pređe u Fulham ili Newcastle

Valencia ostao na Old Traffordu

Kapiten Manchester Uniteda odbio transfer u zadnjim satima prijelaznog roka

Edmir Škorić

Kapiten Manchester Uniteda Antonio Valencia odbio je da napusti klub zadnjeg dana prijelaznog roka.

Iskusni desni bek Uniteda bio je na meti Newcastlea i Fulhama, ali na kraju je donio odluku da ostane na Old Traffordu.

Navodno je Claudio Ranieri očajnički želio Valenciju na Croven Cottageu, a 33-godišnjak je odbio otići bez obzira što kod novog trenera Ole Gunnara Solskjaera nije toliko važna karika.

Valencia je u United stigao iz Wigana prije 10 godina za 16 miliona eura i ostvario je do sada čak 338 nastupa u dresu slavnog engleskog kluba.

Ashley Young i Diogo Dalot su ugrozili poziciju Valenciji, pa je ove szeone imao svega osam nastupa, a za razliku od Marouanea Felainija, koji je prihvatio da ode iz kluba i potpisao za kineski Shandong Luneng, Valencia je čelnicima poručio da želi da ostane bez obzira igra li ili ne.

U međuvremenu, Anthony Martial je potpisao novi ugovor s Unitedom i on vrijedi do 2024. godine.

"Od dana kada sam se pridružio, učinili su da se osjećam dijelom porodice United i bio sam nevjerojatno ponižen i preplavljen toplinom i ljubavlju naših navijača, koji me i dalje zadivljuju svojom podrškom", poručio je Martial.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi