Kapiten Zvezdinih kadeta BiH stavio ispred Srbije

Iako je ranije igrao za komšije

Kapiten Zvezdinih kadeta BiH stavio ispred Srbije

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sakib Malkočević, objavio je spisak fudbalera na koje će računati za dvije prijateljske utakmice s Crnom Gorom.

Na spisku fudbalera rođenih 1999. godine svoje mjesto našao je i mladi igrač Crvene zvezde Stefan Kovač. Zanimljivo za ovog veznog fudbalera jeste da je bio redovan učesnik okupljanja omladinskih reprezentacija Srbije, ali se na posljednjih nekoliko akcija odlučio ne odazvati.

Iako na svom Facebook profilu još uvijek drži sliku u kojoj je u opremi fudbalske reprezentacije naših istočnih komšija, Kovač je odlučio da će u budućnosti nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj talentovani fudbaler koji često nosi i kapitensku traku Zvezdinih mlađih kadeta, nedavno je Tuniru prijateljstva održanom u Bijeljini s mlađim kadetima beogradskog kluba (1999. godište) osvojio prvo mjesto, biće pravo osvježenje za selekciju Sakiba Malkočevića.

Pored kapitenske trake koje nosi u Zvezdi, Kovač je kao kapiten predvodio i fudbalsku selekciju grada Beograda koja je početkom aprila osvojila četvrti memorijal "Josip Katalinski - Škija". Upravo na ovom turniru, na kojem je naša kadetska selekcija osvojila treće mjesto, selektor BiH se na licu mjesta uvjerio u Kovačeve kvalitete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.