Karačić: Na Koševu po bod(ove) za povratak u 'gornji dom'
Foto: SportSport.ba

Širokobriježani održali konferenciju za medije

Karačić: Na Koševu po bod(ove) za povratak u 'gornji dom'

U sklopu 15. kola Premijer lige BiH u subotu će na Koševu snage odmjeriti Sarajevo i Široki Brijeg.

Širokobriježani su u fazi rezultatske stabilizacije, a kako su do sada 'prosuli' previše bodova, na Koševu ih interesuje samo pobjeda kako bi dodatno uhvatili priključak za gornji dio tabele.

Ovaj derbi je za trenera plavo-bijelih Tonija Karačića po mnogočemu poseban.

"Ovo je derbi kola, a uz to utakmice Sarajeva i Širokog Brijega su zaista specifične. Mi u dobrom ozračju očekujemo derbi, istina imamo problema s kartoniranim igračima (Marić, Franjić) i povreda,a (Knežević), ali želimo s pozitivnim rezultatom na Koševu uhvatiti priključak s 'gornjim domom' prvenstvene ljestvice", poručio je trener Karačić.

Sredina tabele ne zadovoljavala nikoga na Pecari.

"Sada smo u sredini tablice, ali to nas ne zadovoljava. Želimo biti gore, pri vrhu, a za to moramo osvajati bodove, bez obzira protiv koga i gdje igramo. Uspjeh u derbiju značio bi naznaku našeg povratka u 'gornji dom', a s pozitivnim rezultatom protiv Sarajeva u još boljem i kvalitetnijem ozračju dočekali bismo preostale utakmice ove jeseni", zaključio je Karačić.

Sarajevo i Široki Brijeg, podsjetimo, igraju u subotu s početkom u 17:00 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Dabogda vam Sarajevo 5 komada dalo.Vi ste klub koga niko nevoli radi nacionalizma.Vas je davno trebalo istjerati iz lige.Navikli ste na pritiskom na sudije da dolazite do bodova,e pa nema više u gornji dio tabele.Samo možete sanjati.
5 0
magistar
Koji derbi? Derbi je Borac -Radnik, ekipe koje igraju fenomenalno i gaze sve redom. Vas ce Sarajevo pregaziti ko plitak potok. Bojim se da je gornji dio tabele za vas samo pusti san i sad a i ubuduce vjerovatno
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi