Karačić: Nismo zaslužili poraz od Crne Gore

Selektor U19 reprezentacije BiH

Karačić: Nismo zaslužili poraz od Crne Gore

Nakon jučerašnjeg poraza od Crne Gore, juniorski reprezentativci BiH su odradili još jedan trening na stadionu „Krehin Gradac“ kako bi što spremnije dočekali utakmicu sa Poljskom.

Naš nacionalni tim porazom je izgubio šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, a selektor Toni Karačić smatra da njegovi izabranici nisu zaslužili da izgube utakmicu. 

 "Utakmica nije bila na onoj razini koja se očekivala sa naše strane. Možda smo se potrošili previše u prvoj utakmici protiv selekcije Ukrajine, ali time ne možemo opravdati poraz. Može se reći da nismo zaslužili da izgubimo utakmicu na takav način, u posljednjim sekundama jer je odnos snaga na terenu bio prilično izjednačen. Ipak  i Crna Gora je kvalitetna reprezentacija sa pet pobjeda u isto toliko kvalifikacionih utakmica. Čestitam im na pobjedi i želim im da se plasiraju na EP kada već mi ne možemo. Nastavljamo sa pripremama za posljednju utakmicu u kojoj ćemo nastojati da se predstavimo što kvalitetnije", rekao je selektor Toni Karačić.

Bh. juniori turnir završavaju u utorak, 19. maja u 17 sati utakmicom sa Poljskom na stadionu „Vrapčići“ u Mostaru, dok će u isto vrijeme biti odigran susret Crna Gora-Ukrajina na stadionu „Bijeli Brijeg“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije