Nakon remija stigle i pobjede
Plemići žele odbraniti titulu prvaka, ali sigurno da ništa još nije gotovo

Zrinjski ponovo na liderskoj poziciji

Nakon remija stigle i pobjede · Komentar

HŠK Zrinjski ponovno je zasjeo na čelo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon niza remija Plemići su povezali dvije pobjede, te uz dva neriješena ogleda najvećeg konkurenta Željezničara opet su pretekli plave s Grbavice koji su, čini se, zapali u krizu.

Prvo slavlje Zrinjskog u Krupi potpuno je ispravilo, do prije dva kola, jako nagnuti Sliškovićev brod. Krupa, mislima u Kupu, odavno nije pružila slabiju partiju u PL, no ni to ne umanjuje ovaj uspjeh jer je općepoznato da se bodovi iz ovog malog mjesta nadomak Banja Luke ne odnose lagano. Prvenstvo ulazi u ciljnu ravninu, potpuno poravnati Željo i Zrinjski, niz teških utakmica i za jedne i za druge, sve predispozicije za najluđu završnicu našeg prvenstva su tu.

U ovom trenutku je dojam da Zrinjski ima taj momentum i bolju formu od Želje, no do prije dva kola bilo je sve dijametralno suprotno. Mrtva trka dva kvalitetom podjednaka suparnika čini Premijer ligu trenutno, bar što se neizvijesnosti tiče, jednim od najzanimljivijih prvenstava u Evropi. Kolo prije velikog derbija koji će ovi takmaci odigrati na Grbavici, oba tima imaju proći teška iskušenja gostovanja u Bijeljini i Krupi.

Neugodni Radnik i sinoć je na Pecari potvrdio da se radi o odličnoj ekipi koja se nikada ne predaje. Sjajno vođeni od strane Mladena Žižovića koji je najbolje dane igračke karijere proveo upravo pod Bijelim Brijegom, Bijeljinci su slijedeći teški ispit Zrinjskog. Želji će možda za nijansu lakše biti iz spomenute činjenice da je momčad Krupe sve svoje radare usmjerila prema Kupu BiH i da će preko njega tražiti svoj prvi izlet u Europu. No Željo u ovom tjednu baš u Kupu ima još jedno teško gostovanje u Tuzli, a Sloboda osokoljena remijem na Grbavici također sve karte, nakon što su osigurali ostanak, baca na Kup kroz koji vidi iskupljenje za još jednu razočaravajuću sezonu u PL.

U Zrinjskom su zadovoljni, Blaž Slišković posebno. Legendarni Baka je vezanim pobjedama zaustavio kuloarske priče o njegovoj smjeni, te sada u miru svoju momčad može pripremati za pet posljednjih utakmica ove sezone. Problem pred Bijeljinu će biti izbivanje Stojkića i Kadušića, bekovi iz startne postave, što zbog ozljeda, što kartona neće biti u stanju pomoći ekipi u Bijeljini. Baka će biti prisiljen opet da kemija i improvizira, a to je ono u čemu je ovaj strateg možda i najbolji.

Možda će u prvih 11, nakon Radnika pod Bijelim Brijegom, konačno istrčati i Srđan Stanić za kojeg Slišković kaže da u njegovoj igri još uvijek nema dovoljne doze defanzivne sigurnosti. U svakom slučaju, igrača je na njegovom rosteru više nego dovoljno. U svakom slučaju, za otprilike mjesec dana, šampanjac će se točiti ili u Mostaru ili u Sarajevu. Dotad, uvjereni smo, ispred nas je najzanimljiviji rasplet Premijer lige u njenoj povijesti.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi