Karaiskakis je gorio: Navijači Olympiakosa bukvalno su zapalili stadion

Kako bi drugačije bilo na derbiju Olympiakosa i PAOK-a

Karaiskakis je gorio: Navijači Olympiakosa bukvalno su zapalili stadion

S. Grebović

Širom Starog kontinenta ovog vikenda odigrani su mnogi derbiji, ali ovaj grčki ako ništa po atmosferi je odskakao od svih drugih u šta se i sami možete uvjeriti.

U okviru petog kola grčke Super lige PAOK je minimalnim rezultatom slavio na gostovanju kod ljutog rivala Olympiakosa.

Najveći grčki derbi odlučen je bizarnim autogolom srbijanskog reprezentativca Jagoša Vukovića u 49. minuti susreta, kada je neobjašnjivo loptu bukvalno 'zakucao' u svoju mrežu.

Gledaoci pored malih ekrana nisu ni približno mogli uživati u prelijepoj igri na terenu koliko u atmosferi na tribinama, po nas nesretnog Karaiskakis stadiona u Atini.

Navijači oba kluba potrudili su se da do usijanja dovedu čitav stadion, a domaće pristalice natjerale arbitra ovog meča da za par minuta odložio početak susreta zbog 'vatrene' koreografije:

Potražite više informacija na temu Super League:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi