Defanzivac Zeničana svjestan je pritiska igranja za klub s Bilinog polja

Defanzivac Zeničana uoči Mladosti

Karamatić: Odbrana Čelika nije najlošiji dio tima

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 5. kola Lige za opstanak Premijer lige dočekati tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Zeničanima je imperativ pobjeda, dok gosti dolaze odigrati dobar meč bez kakvog pritiska.

Jedna od posljednjih prepreka ispred gola domaće ekipe svakako će biti stoper Tin Karamatić, koji je ove zime pojačao klub s Bilinog polja. Njegove igre na početku drugog dijela prvenstva nisu bile na nivou koji se od njega očekuje, ali u posljednje vrijeme kao i čitava odbrana igra sve bolje.

Sutra je jedini cilj pobjeda, te ostanak u borbi za opstanak u Premijer ligi

"Na početku je bilo dosta pritiska, sada već se prilagođavamo svi, iz utakmice u utakmicu se oslobađamo tako da je i to na terenu sve bolje. Nadam se da će to ići sve bolje, ne treba puno misliti o atmosferi i tribinama, nego se fokusirati na teren. Moramo uzeti sva tri boda, jer nemamo pravo na grešku do kraja sezone“, ističe Karamatić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost je veoma opasan protivnik, a mnogi se slažu da je Čelikova odbrana najlošiji dio ekipe

„Znamo kako su nas pobijedili u prošloj utakmici, iskoristili su naš manjak koncentracije i individualne greške. Očekujem tri boda, nemamo pravo na grešku, oni imaju individualnu kvalitetu i nisu nas slučajno pobijedili prošli put. Maksimalno ozbiljno smo pristupili ovoj utakmici i vjerujem da će sutra biti drugačije. Moje mišljenje da odbrana nije najlošiji dio tima, ustvari odbranu igra cijela ekipa. U posljednjih pet utakmica smo primili jedan gol, tako da je i statistika na našoj strani“, kazao je Karamatić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi