Nikolić: Svoju šansu vidimo u tome što Sloboda igra na dva fronta
Nikolić proživljava drugu nogometnu mladost u dresu Čelika

Napadač Zeničana za SportSport.ba

Nikolić: Svoju šansu vidimo u tome što Sloboda igra na dva fronta

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika s visokih 4:0 slavili su u Vitezu prvu gostujuću pobjedu ove sezone, a junak Zeničana bio je iskusni napadač Stevo Nikolić, koji je postigao dva gola, te dodao i asistenciju za treći gol koji je postigao Okoli.

Dan nakon pobjede u Vitezu, koja crno-crvene dovodi do minus šest u odnosu na Slobodu, razgovarali smo s 33-godišnjim napadačem, koji igra veoma dobro u dresu Čelika, te je već postigao četiri gola uz dvije asistencije. Nikolić je s 90 golova u Premijer ligi drugi strijelac u historiji ovog takmičenja, jedino ispred njega je Brazilac Wagner, koji ima preko 100 golova u Premijer ligi.

"Što se tiče utakmice, izuzetno je važna pobjeda za nas, posebno što su utakmice protiv otpisanih ekipa i najteže. Nama je svaka utakmica do kraja finalna i drago mi je što sam svojim golovima i asistencijama pomogao ekipi da ostvarimo pobjedu nad Vitezom. Jučer sam to bio ja, nadam se da će sutra biti neko drugi. Nebitno je ko postiže golove, bitan je rezultat ekipe i opstanak u Premijer ligi", ističe Nikolić za SportSport.ba.

U narednom kolu na Bilino polje stiže Mladost, koja je nedavno pobijedila Čelik 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da smo tu utakmicu koju smo izgubili od Mladosti u Zenici igrali dobro prvo poluvrijeme, a onda smo pali u drugom dijelu. Oni su iskoristili naše greške i slavili visoku pobjedu, što nije bio realan odnos snaga na terenu u tom susretu. Nadam se da ćemo se u subotu revanširati i nastaviti s pobjedama. Kada je u pitanju Sloboda, koja je naš glavni konkurent za opstanak, naše je da ostvarujemo pobjede i topimo prednost, a nadam se da će se i oni negdje okliznuti. Sloboda igra na dva fronta i tu vidimo svoju priliku, jer njima će sigurno biti teže nego ostalim ekipama", kazao je za SportSport.ba Stevo Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Istina je da Sloboda pored prvenstva igra i u kupu,ali nisam siguran da su fokusirani toliko na to takmicenje. Zalostan je podatak da je Sloboda igrala cak tri puta u finalu kupa,a nije osvojila niti jedan. Bas zbog toga mislim da se tuzlanski tim nece mnogo truditi u polufinalu protiv Zelje,jer im je veci prioritet opstanak u Premijer ligi. Stavise, Celik mi je vise simpatican klub i zarko bih zelio da izbori opstanak,ali nisam optimista i ne vjerujem da ce im to poci za rukom. Ipak je sest bodova ogromna prednost i tesko je vjerovati da Zenicani to mogu dostici. Ali ja im ipak zelim da to ostvare i neka ih sreca prati u tome.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije