Karamele se oprostile pobjedom, Atalanta protiv Lyona do prvog mjesta u grupi

Liga Evrope, Grupe E i F

Karamele se oprostile pobjedom, Atalanta protiv Lyona do prvog mjesta u grupi

Ekipa Evertona je uspjela u zadnjem kolu grupne faze Lige Evrope doći do prve pobjede u ovom takmičenju. Karamele su slavile gostujuću pobjedu nad Apollonom rezultatom 0:3.

Gosti su poveli preko mladog napadača Ademole Lookmana u 21. minuti, da bi isti igrač šest minuta kasnije pogodio za 0:2.

Rezultatom iz 27. minute se otišlo na odmor, a na treći gol Evertona se čekalo do 87. minute, kada je Vlašić sjajno prošao kroz odbranu domaćih i postavio konačni rezultat.

Treba istaći da je Muhamed Bešić odigrao svih 90 minuta u dresu Evertona.

U drugoj utakmici grupe E snage su odmjerile ekipe koje su već ranije obezbijedile nokaut fazu, Atalanta i Lyon. Ipak, domaća Atalante je pobjedom nad Lyonom rezultatom 1:0 osigurala prvo mjesto u grupi.

Jedini gol na utakmici je bio djelo Petagne koji se odlično snašao u petercu gostiju u 10. minuti susreta.

Lyon je u posljednim sekundama meča mogao do izjednačenja, ali je Nabil Fekir iz slobodnjaka pogodio lijevu stativu gola Atalante.

Kada je u pitanju Grupa F Kopenhagen je u direktnom okršaju za drugo mjesto i plasman u nokaut fazu savladao Sheriff Tiraspol rezultatom 2:0.

Oba gola viđena su u drugom dijelu i to u razmaku od tri minute. Prvo je Sotiriou pogodio za 1:0 u 57. minuti, da bi Luftner u 60. postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0. Asistentk je kod oba gola bio Verbić.

U drugom meču Grupe F moskovski Lokomotiv je potvrdio prvo mjesto u grupi gostujućom pobjedom nad Zlinom rezultatom 0:2.

Na prvi gol Moskovljana se čekalo do 70. minute kada je Miranchuk pogodio za 0:1, da bi pet minuta kasnije Farfan potvrdio pobjedu svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Grupa E:
Apollon - Everton 0:3
Atalanta - Lyon 1:0

Grupa F:
Kopenhagen - Sheriff 2:0
Zlin - Mokomotiv Moskva 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi