Sjećate li se dječaka kojeg su prozvali novim čudom s 13 godina? Krenuo je u spas karijere!
Foto - Brest

Potpisao za Brest

Sjećate li se dječaka kojeg su prozvali novim čudom s 13 godina? Krenuo je u spas karijere!

M. Šljivak

Mladi fudbaler Karamoko Dembele (19) godinama je privlačio pažnju svjetske javnosti.

Ovaj dječak je već s 13 godina postao svjetski poznat. Igrajući za U20 tim Celtica privukao je veliku pažnju, a tadašnji menadžer prvog tima Brendan Rodgers ga je pozivao na treninge prvog tima.

Smatralo se kako je Dembele novo svjetsko čudo. Veliki timovi su se raspitivali za njega, pratili su njegov razvoj, no nije sve išlo kako su svi očekivali

Kako se razvijao Dembele je polako gubio status čuda od djeteta. Debitovao je za seniorski sastav sa 16 godina i do ovog ljeta je bio član Celtica, no za prvi tim škotskog velikana odigrao je samo osam utakmica i postigao je jedan gol.

Iz Celtica je danas 19-godišnji Dembele otišao tiho. Već je našao novi tim i potpisao je ugovor s francuskim Brestom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tamo će pokušati da započne ozbiljnu profesionalnu karijeru. Hoće li u tome uspjeti ostaje nam da vidimo u sezoni koja je ispred nas.

Novi izazovi su pred njim. Još uvijek je mlad i ima mogućnost da napravi dobru karijeru i sve je do njega.

Top Komentari

davide.azzurri
Ne sjecamo se
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi