Karantin je učinio svoje: Prvotimci Barcelone "na 40%"?

Katalonci jučer počeli s treninzima

Karantin je učinio svoje: Prvotimci Barcelone "na 40%"?

Ove sedmice su se timovi španske La Lige počeli vraćati treninzima. Istina, za sada se organizuju samo individualni treinzi, ali barem treneri mogu uživo pratiti rad svojih igrača.

Jučer su i prvotimci Barcelone, pod budnim okom trenera Setiena, trenirali u klupskom kampu, prvi put nakon dva mjeseca pauze.

Sada je pred fudbalerima period u kojem će morati naporno raditi kako bi spremni dočekali eventualni nastavak takmičenja.

Zanimljiv članak donosi španski AS koji ekipu Barcelone uzima kao predmet "studije slučaja". Prema podacima do kojih je došao AS, situacija je loša, ali ne tako loša kao što su se neki pribojavali da će biti.

Među igračima u ekipi Barcelone ima onih koji su dobili na težini, procentu masnoće i koji su izgubili na kondiciji. Međutim, sve to je u granicama očekivanog s obzirom na okolnosti.

Barcelonini igrači su svoju "domaću zadaću" dobro uradili, pa su se uspjeli održati u koliko-toliko pristojnoj formi prateći planove treninga koje im je za uslove karantina dostavilo osoblje kluba.

Kako piše AS, Barcelonini prvotimci su za protekli period pali na 40-45% u odnosu na optimalnu fizičku spremu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da su fudbaleri španskog velikana trenutno daleko od prave forme i da ih očekuju teški treninzi kako bi nastavak takmičenja dočekali na vrhunskom nivou spreme.

Naravno i sve ostale ekipe su u, manje-više, sličnom stanju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti