Karantin u Italiji produžen do 3. maja, ali već se zna kada se nastavljaju utakmice u Seriji A?

Poznat novi termin

Karantin u Italiji produžen do 3. maja, ali već se zna kada se nastavljaju utakmice u Seriji A?

Endin Čaušević

Italijani su jučer saopštili da će se karantin u cijeloj državi produžiti do 3. maja što znači da se Serija A neće nastaviti kako je to prvobitno planirano.

Bilo je naznaka da će klubovi na Apeninima početi trenirati krajem ovog mjeseca, te da će se liga nastaviti sredinom maja. No, sada je jasno da od toga nema ništa jer je karantin u cijeloj zemlji produžen do 3. maja.

Italijanski mediji već danas pišu o tome kada će se nastaviti sport u ovoj zemlji, a u centru pažnje je Serija A. La Repubblica piše da će klubovi početi trenirati dok se karantin završi, odnosno da ih u trening kampovima možemo očekivati već 4. maja.

Planirano je da ekipe treniraju najmanje dvije sedmice kako bi vratile formu pred nastavak prvenstva. Navodno, najrealnije je da se liga nastavi 31. maja i da traje oko dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sezona na Apeninima trebala bi biti završena krajem sedmog mjeseca ili najduže 3. avgusta. Također, ovo će sigurno poremetiti i raspored naredne sezone koja bi trebala početi u septembru.

Već sada je jasno da će se utakmice Seriji A igrati pred praznim tribinama, a nije poznato kada bi se navijači mogli vratiti na stadione. Također, postoji mogućnost da se utakmice igraju u Rimu i okolini ovog grada koji je relativno izbjegao pandemiju i brzo riješio problem.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prometej
Sapraše sa koronom sa svih strana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi