Karić: Privukao me Olimpikov projekat

Novi član Vukova s Otoke

Karić: Privukao me Olimpikov projekat

E. Škorić

Mahir Karić, sada već bivši igrač Borca, karijeru nastavlja u ambicioznom prvoligašu s Otoke, ekipi Olimpika.

Karić je svojevremeno nastupao za Olimpik, pa se nakon skoro 10 godina opet vraća u redove popularnih Vukova.

Bivši igrač Čelika, Slobode, Sarajeva, Travnika... u razgovoru za SportSport.ba ističe kako je imao ugodan razgovor s predstavnicima Olimpika, te s nestrpljenjem očekuje da zaigra na Otoci.

"Bili su ljudi iz Olimpika u Banjaluci, nisu pregovori dugo trajali, pošto mi se odmah dopalo ono što su mi rekli. Stvarno su bili konkretni i korektni, dopao mi se njihov projekat i odlučio sam da zaigram u klubu u kojem sam svojevremeno već nastupao", kazao je Karić za SportSport.ba.

Raduje se, kako kaže, novim izazovima, a borba za Premijer ligu itekako je pravi izazov koji je postavljen pred njim i njegovim saigračima.

"Olimpik ima želju da zaigra ponovo u Premijer ligi i ima sve uslove da to ostvari, a ja želim da pomognem koliko god mogu da ostvare zacrtane ciljeve. Jasno vam je da je žestoka konkurencija, da neće biti lako doći do prvog mjesta, no projekat je ozbiljan i želio sam biti dio njega. Potrudit ću se da opravdam povjerenje čelnika kluba".

Djeluje kao da je Prva liga Federacije BiH naprosto 'eksplodirala' posljednjih godina, a Slogina pojačanja i ambicije pojedinih klubova definitivno dokazuju da se ova liga može nositi sa Premijer ligom BiH.

"Nekad ranije to nije bio slučaj, Premijer liga je ipak bila miljama daleko, ali sada je Prva liga FBiH sposobna parirati. Sloga je jako ambiciozna, dovela je mnoga zvučna imena i ova liga je sve praćenija, samim tim i sve kvalitetnija. Osim toga, sve veći broj provjerenih i iskusnih igrača dolazi iz nekih većih klubova u klubove koiji se takmiče u Prvoj ligi FBiH", kazao je Karić za SportSport.ba.

Borac?

"Moram istaći da su u Banjaluci bili jako korektni u ovih pola godine i da odlazim zadovoljan. Rastavljamo se korektno, što mi je jako drago i tako bi trebalo da bude. Borcu puno sreće, ja idem dalje".

I za kraj, je bilo administrativnih problema zbog mlađeg Mahira Karića, koji je sada došao u Borac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Haha, pa znate, često nas miješaju, ali nije dešavalo da to utječe na nešto. Mada, malo je falilo da zaigramo zajedno, tek bi onda bio problem", kazao nam je u šali Karić, koji će u narendim danima potpisati zvanično za tim iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti