Borussija neće dugo žaliti za Haalandom, stiže novo čudo od igrača i to za skromnu cifru

Norvežanin odlazi

Borussija neće dugo žaliti za Haalandom, stiže novo čudo od igrača i to za skromnu cifru

Admin Čaušević

Borussiji Dortmund će se na ljeto desit ono na šta je ovaj klub navikao.

U Dortmundu je nekako uobičajna praksa da najbolji igrači odlaze u bogatije klubove, a izuzetak neće biti ni Erling Haaland.

Haaland je dogovoro svoj transfer u Manchester City. Borussija će inkasirati 75 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula za sjajnog Norvežanina.

Ipak, u njemačkom klubu kao da su znali šta slijedi pa su već pripremili rezervnu opciju i praktično dogovorili dovođenje Haalandove zamjene.

Inostrani mediji izvještavaju da je sklopljen posao oko dolaska sjajnog Karima Adeyemija na Signal Iduna Park.

Adeyemi je novo "čudo od igrača" iz Red Bull Salzburga baš kao i Haaland koji je svojevremeno dominirao u austrijskom prvaku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 20-godišnjak je u ovoj sezoni na cifri od 23 gola i osam asistencija, a već je uspio upisati i nekoliko nastupa u dresu A reprezentacije Njemačke.

Inače, Borussija će za njegovo dovođenje potrošiti 38 miliona eura što i nije neka cifra obzirom kakvog igrača dovodi u svoje redove.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Mislim da sa ovim neće pogoditi. Nije neki igrač, a pogotovo ne neko čudo od igrača, neističe se toliko!
2 4
Deepy
Nije talent kao Haland, ali i ovaj je medju top mladim talentima Europe.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi