Haaland će postati samo prošlost: Borussia predstavila novo pojačanje!
Foto - Screenshot

Tim iz Dortmunda se pojačao

Haaland će postati samo prošlost: Borussia predstavila novo pojačanje! · Zvanično

Midhat Šljivak

Erling Haaland (21) postao je novi član Manchester Cityja, a ekipa Borussije iz Dortmunda ekspresno je našla njegovu zamjenu.

To je njemački napaač Karim Adeyemi (20) koji u redove tima iz Dortmunda dolazi iz ekipe Red Bull Salzburga. Oba tima su potvrdila transfer.

Adeyemi je igrao za omladinske selekcije Bayerna i Unterachinga. Potom je 2018. godine otišao u Salzburg, gdje je u potpunosti eksplodirao.

Privukao je 20-godišnjak veliku pažnju na sebe. Izborio se i za poziv u reprezentaciju Njemačke, a sada je došao i veliki transfer.

Borussia će za usluge ovog fudbalera platiti 38 miliona eura plus bonuse, a ugovor je potpisan na pet godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Adeyemi je za austrijskog velikana odigrao 92 utakmice i postigao je 33 gola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Odvratnog kluba fuj! Samo preprodaj strpaj pare u dzep. Kakav klub, takvi i navijaci. Jedan poznanik iz mog grada zivi u njemačkoj, advokat mozete mislit koliko zarađuju, veliku fan bvb soljicu kupio. Lik dresa ne može kupit. Fuj kluba i navijaca, ovaj je pravi primjer. Bas fuj
1 10
MaDaj
Imam utisak da ce im ovo biti prvi flop :/
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi