Karim Bellarabi se srušio na terenu tokom prijateljskog meča

Leverkusen se oglasio na Twitteru

Karim Bellarabi se srušio na terenu tokom prijateljskog meča

Fudbaler Bayer Leverkusena Karim Bellarabi srušio se danas na terenu. 

Njegov Leverkusen je igrao prijateljsku utakmicu u veoma teškim uslovima obzirom da je temperatura zraka bila oko 33 stepena, a oko 70. minute Bellarabi se srušio na terenu.

Iako je brzo došao sebi, odmah je prevezen u bolnicu, a iz Leverkusena kažu da se radi o iscrpljenosti i teškim uslovima za igru, te da je njegovo trenutno stanje stabilno.

"Karim Bellarabi se srušio zbog iscrpljenosti. Čini se kako njegov oporavak teče dobro, ali je prevezen u bolnicu kako bi sve bilo provjereno i kako bismo bili sigurni da je ok", navodi se u saopštenju Apotekara.

Inače, Leverkusen je ovaj susret protiv Wuppertalera dobio sa 2:0. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi