Modriću novi ugovor, ali jedan saigrač ima prednost za kapitensku traku

Iskusni Hrvat ostaje među Kraljevima

Modriću novi ugovor, ali jedan saigrač ima prednost za kapitensku traku

S. Mlaćo
Luka Modrić neće napustiti Real Madrid. Modrić bi trebao ovih dana potpisati novi ugovor sa Kraljevima te tako završiti svu sagu koja traje već mjesecima.

Posljednjih dana se špekulisalo da će put Saudijske Arabije, no od toga nema ništa. Hrvat želi ostati u Madridu i to ne može promijeniti niko.

Navodna ponuda iznosila je 120 miliona eura za tri sezone. Primamljiva je to cifra za mnoge, ali ne i za Modrića. On je jasan u svom stavu da želi novi jednogodišnji ugovor kojeg je prije nekoliko sedmica dogovorio s klubom.

Iako će mu taj ugovor donijeti siću, Luka ima namjeru da ode u velikom stilu. Ne smeta mu ni to što će vjerovatno biti rezerva dolaskom Judea Bellinghama u klub i čovjek je pokazao da mu novac ne igra bitnu ulogu u životu.

Prema svemu sudeći postat će i kapiten, iako prednost ima Nacho Fernandez.

Oglasi

Fernandez je igrač sa najdužim stažom, no s obzirom da je na klupi, Modrić će biti kapiten, kada je naravno u početnoj postavi.

Modrić je član kraljevskog kluba postao 2012. godine. Stigao je iz Tottenhama i s madridskim velikanom je osvojio apsolutno sve što je mogao.

Uz brojne trofeje svakako da mu je najdraža Zlatna lopta koju je osvojio 2018. godine prekinuvši dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija u izboru za najboljeg fudbalera svijeta.

Podsjetimo, Real je ostao bez Karima Benzeme koji odlazi u Saudijsku Arabiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski dnevnik El Mundo objavio je da su Saudijci ponudili fudbaleru 100 miliona eura za sezonu igranja te da na taj iznos ne bi morao platiti porez.

Osim toga, imao je punu slobodu u odabiru konkretnog kluba i grada u kojem želi živjeti, a izbor je pao na šampionsku momčad iz Džede.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti