Suze nije mogao sakriti: Benzema briznuo u plač na oproštaju od Real Madrida

Odlazi nakon 14 godina

Suze nije mogao sakriti: Benzema briznuo u plač na oproštaju od Real Madrida

E. Ganibegović

Nakon 14 godina došlo je vrijeme za rastanak. Karim Benzema nije mogao spriječiti suze na oproštaju od Real Madrida danas u trening centru u Valdebebasu.

Francuski napadač Karim Benzema nakon 14 godina provedenih u Real Madridu napušta klub i otići će u Saudijsku Arabiju gdje je već spreman ugovor s Al-Ittihadom.

Za vikend je odigrao svoj posljednji meč u dresu Kraljeva, te je u remiju 1:1 protiv Athletic Bilbaoa postigao i pogodak, svoj posljednji za Los Blancose.

Danas se i zvanično oprostio od kluba, saigrača i navijača, a, potpuno razumljivo, emocije nije mogao kontrolisati pa su potekle i suze.

"Teško je govoriti s toliko emocija, ali želim reći veliko hvala klubu i mojim saigračima. Bio je to dobar put u mom životu. Imao sam sreću ispuniti san iz djetinjstva zahvaljujući direktoru. Imao sam samo 21 godinu i došao je kod mojih roditelja. Kad sam ga vidio rekao sam: "Ovaj čovjek je doveo "Zizoua" i Ronalda i sad me želi u svom timu."

Oglasi

Nikada neću zaboraviti Real jer je to nemoguće. To je najbolji klub na svijetu. Danas je vrijeme da odem i započnem novu priču. Ali najvažnije mi je ono što sam napravio ovdje i šta sam osvojio. Bio sam sretan kao dijete", dirnuto je rekao Benzema.

"Nemam puno riječi za vas jer je ovo tužan dan jer napuštam ovaj klub. Boli me jer sam sanjao o potpisivanju novog ugovora i želio sam ovdje završiti karijeru. U životu, međutim, ponekad postoje i druge prilike. Real Madrid će uvijek biti moja porodica, gledat ću njihove utakmice", dodao je Benzema.

Francuz se u jednom trenutku sakrio u zagrljaj legende Real Madrida Raula, te zaplakao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, o napadaču je govorio u superlativima.

"Danas je vrlo težak dan za mene jer se prisjećam svega iz proteklih 14 godina. Od objave Karimova oproštaja, vidio sam veliku tugu Madrida i navijača koji su bili dirnuti njegovom magijom", rekao je Florentino Perez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi