Potpuno neočekivan potez: Benzema na ljeto seli u Italiju!?

I to u glavni grad

Potpuno neočekivan potez: Benzema na ljeto seli u Italiju!?

E. Ganibegović

Karim Benzema ušaoje u posljednju godinu ugovora s Real Madridom i još se ne zna da li će ga produžiti. To vrebaju ostali klubovi i žele da ga dovedu.

Iako je Benzema ranije govorio kako mu je želja da karijeru okonča u Real Madridu, jasno je da se tu ne pita samo on i da klub treba da mu ponudi novi ugovor.

Pregovori su u toku, a inostrani mediji prenose i gdje bi mogao Benzema završiti, ukoliko do dogovora s Los Blancosima ne dođe.

Prema pisanju italijanske publikacije "La Repubblica", čelnici prvog osvajača Konferencijske lige, Rome, htjeli bi vidjeti Benzemu u svojim redovima. 

Momčad Josea Mourinha želi prodati svog centarfora i nadaju se da će dobiti najmanje 60 miliona eura za Tammyja Abrahama, novac koji bi mogli iskoristiti za isplatu Benzemine plate.

Ovaj potez će biti posredovan od strane Adidasa, njemačkog brenda koji će biti novi sportski sponzor kluba sljedeće sezone.

Benzema ima individualni sponzorski ugovor sa istom kompanijom i jedan je od glavnih ambasadora poznate marke, te se sve čini vrlo logičnim.

Već se spominje i potencijalni Benzemin nasljednik u napadu Real Madrida, a to je talentovani brazilski ofanzivac Enrick Felipe Moreira.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Endricka smatraju velikom nadom brazilskog fudbala. Smatra se da je on nova velika zvijezda koja će zablistati u narednim godinama, a Real je bio najbrži i prije svih je uspio osigurati njegove usluge.

Ovaj 16-godišnjak je postao najmlađi strijelac u historiji Palmeirasa, kao i najmlađi debitant, a drugi je najmlađi fudbaler koji se pojavio u jednoj utakmici brazilske Serie A iza Toninha de Matosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi