Benzema je izveo ramazansko čudo, ali poniženje koje je doživio Hazard je priča dana u Realu

Valladolid je ubjedljivo poražen

Benzema je izveo ramazansko čudo, ali poniženje koje je doživio Hazard je priča dana u Realu

Admin Čaušević

Eden Hazard je danas doživio svoje najveće poniženje u klupskoj karijeri i zasjednio je fenomenalnog Karima Benzemu koji je za sedam minuta postigao hat-trick u pobjedi Real Madrida nad Real Valladolidom 6:0.

Benzema je po ko zna koji put pokazao kakav je majstor. Svega sedam minuta mu je bilo potrebno da dođe do hat-tricka.

Iako je postio za sjajnog Francuza to nije bila prepreka da dođe do svog prvog hat-tricka u prvom poluvremenu otkako nastupa za Real.

Golijadu je u 22. minuti otvorio Rodrygo, a onda je uslijedio sedmominutni šou osvajača Zlante lopte za 2022. godinu.

Prvo je u 29. minuti zabio glavom, zatim je tri minute kasnije majstorski pogodio sa ivice kaznenog prostora. Bilo je to već 3:0.

Oglasi

Najljepši trenutak na utakmici viđen je u 36. minuti. Benzema se odlično snašao te je škaricama po treći put poslao loptu u mrežu gostiju.

Carlo Ancelotti je Benzemu iz igre izveo u 65. minuti, a odlučio je da uvede Hazarda koji je žestoko izviđan od strane 70-ak hiljada navijača Reala.

Dok je Benzema izlazio čuli su se aplauzi i skandiranje, da bi odjednom uslijedila totalna promjena. Aplauze su zamijenili zvižduci namijenjeni Hazardu.

Do kraja meča Real je postigao još dva gola. U 73. minuti Asensio je zabio za 5:0 i tako okrenio svoju lijepu partiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačan rezultat duboko u nadoknadi postavio je Lucas i to na asistenciju Hazarda koji je tako nakon duže vremena učestvovao u jednom golu Los Blancosa.

Najubjedljivija pobjeda u La Ligi ove sezone ne znači previše Realu jer je su Kraljevi i dalje na -12 u odnosu na Barcelone i osvajanje titule prvaka Španije je i dalje samo san.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Najbolji igrac najveceg kluba na svijetu. Respect majstore
5 3
Madridista
Tako se igra momci. Da oni prevaranti nisu plaćali sudije druga bi se pjesma pjevala. Ali nema veze, dođe sve na svoje. Drugoligaši budući, samo je pitanje vremena...
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti