Ušao u svlačionicu i počeo grliti igrače Al Ittihada, svi su vidjeli koliko je Kanteu bilo neugodno

Nuno Espirito Santo pozdravio nova pojačanja

Ušao u svlačionicu i počeo grliti igrače Al Ittihada, svi su vidjeli koliko je Kanteu bilo neugodno

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Ittihada jučer su počeli pripreme za novu sezonu pod palicom trenera Nune Espirita Santa, a naravno u centru pažnje bili su Karim Benzema i N'Golo Kante koji su pojačali saudijski klub tokom ljeta. Santo je odlučio da se srdačno pozdravi sa svim igračima, ali čini se da Kanteu nije bilo najugodnije kada ga je trener zagrlio.

Al Ittihad je ovog ljeta napravio nekoliko nevjerovatnih stvari, a jasno je da je dovođenje Karima Benzeme iz Real Madrida nešto što će drugi klubovi iz Saudijske Arabije teško nadmašiti u ovom prelaznom roku.

Pored Benzeme ekipu Al Ittihada pojačao je i Kante koji je stigao iz Chelseaja, te se i on jučer pojavio na ljekarskim pregledima i prozivci pred početak priprema za novu sezonu.

Na klupi saudijskog kluba još od prošle godine je dobro poznato trenersko ime, a u pitanju je portugalski stručnjak Nuno Espirito Santo.

Portugalac je stigao u Al Ittihad nakon otkaza u Tottenhamu i ima ugovor na još godinu dana. Ne krije oduševljenje što je klub doveo tako zvučna pojačanja i što će u novoj sezoni imati priliku da sarađuje s Benzemom i Kanteom.

Oglasi

Nakon ljekarskih pregleda Santo je održao prozivku i odlučio je srdačno pozdraviti nove igrače. Pružio im je ruku i zagrlio ih, a u centru pažnje našao se Kante kojem čini se nije bilo baš najugodnije.

Na snimku kojeg je objavio Al Ittihad vidi se da Kanteu nije bilo baš ugodno što ga je Santo zagrlio i to nije uopšte očekivao, dok je za Benzemu to bila sasvim normalna stvar.

Kante je poznat po tome da je povučen i da se ne ističe u svlačionici previše, a očito Santo je pokušao već na prvom susretu pokazati da se Francuz može opustiti jer je on uz Benzemu sigurno najveća zvijezda Al Ittihada.

Pored Benzeme i Kantea koji su u Al Ittihad stigli bez obeštećenja ovu ekipu tokom ljeta pojačao je i brazilski ofanzivac Jota koji je za 30 miliona eura stigao iz Celtica.

Također, treba istaći da će Al Ittihad u idućoj sezoni braniti titulu prvaka Saudijske Arabije jer je Santo u prošloj uspio da osvoji ovaj trofej ispred glavnog rivala Al Nassra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi