Ronaldo: Nikada nisam odbio da gubim kilograme, odbio sam da se vagam

Problemi su počeli još dok je bio u Realu

Ronaldo: Nikada nisam odbio da gubim kilograme, odbio sam da se vagam

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Ronaldo završio je svoju karijeru prije devet godina iako je tada imao 33 godine.

Međutim, zbog problema s povredom koljena, ali i viškom kilograma legendarni Ronaldo odlučio je okačiti kopačke o klin. Ronaldo je trenutno vlasnik Valladolida, ali i danas ima problema s viškom kilograma.

Ronaldo se naglo počeo debljati dok je još bio u Real Madridu i tada su ga mnogi kritikovali zbog toga. Stanje se pogoršalo kada se vratio u Corinthians, a ubrzo nakon toga bio je jednostavno primoran da završi karijeru.

Njegova koljena jednostavno nisu mogla više da izdrže toliki napor, te je Ronaldo odlučio da ide u penziju. Prije nekoliko godina pokušao je da svoje tijelo vrati u formu, te je zaista dobro izgledao, ali danas je ponovo "stomak" tu.

Ronalda su prije nekoliko dana zbog čega je odbijao da izmrša dok je bio u Real Madridu jer su u klubu to otvoreno tražili od njega, a njegov odgovor je nasmijao mnoge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisam odbijao da gubim kilograme, već sam odbijao da se vagam", kroz smijeh je poručio legendarni Brazilac.

Fabio Capello je tada bio trener Real Madrida i pokušao je ukazati Ronaldu da ima problem s viškom kilograma, ali to nije uspio. Capello je prije nekoliko godina izjavio da je Ronaldo jednostavno odbijao da sluša njegove savjete.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Nekad je fudbal imo dusu, sad sve za pare
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi