Benzema se po svemu sudeći vraća u Evropu: Spominje se ime novog kluba
FOTO: EPA

Ne može više da trpi situaciju u Saudijskoj Arabiji

Benzema se po svemu sudeći vraća u Evropu: Spominje se ime novog kluba

Haris Zilić

Francuski napadač, iskusni Karim Benzema (36) nije zadovoljan u Saudijskoj Arabiji u ekipi Al-Ittihad. Jučer je objavljena vijest da bi se Benzema mogao vratiti iz "obećane zemlje".

Da ova informacija nije samo obična špekulacija govori i nedavna posjeta Benzeme Madridu.

Francuz je priznao bliskim ljudima da više ne može da trpi stiuaciju u klubu iz Saudijske Arabije i da se kaje što je potrčao za novcem.

U Real Madrid se neće vratiti, a već su počele špekulacije koji bi novi klub mogao biti.

Navodno bi Benzema mogao karijeru završiti u Francuskoj, a sve ozbiljnije su priče i oko mogućeg povratka u Lyon gdje je i počela njegova briljantna karijera.

I sam Benzema je izrazio želju za povratkom u Evropu, a vidjet ćemo ovo ljeto koji će klub poslati konkretnu ponudu.

Oglasi

Benzema sa Al-Ittihadom ima ugovor do ljeta 2026. godine, tako da si se i klub iz Saudijske Arabije nešto pita u slučaju transfera.

Zimus se Benzema također povezivao sa evropskim velikanima, ali nije se vratio.

Čini se da jučerašnja pisanja "Releva" dolaze lagano na ozbiljan glas i Benzema vrlo vjerovatno napušta Saudijsku Arabiju.

Lyon je jedini klub koji se trenutno spominje, a logično je da se igrači koji su u godinama dovode u vezu sa svojim matičnim klubovima.

Karim Benzema sigurno može ponuditi još dvije, tri sezone vrhunskog fudbala i vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi