Neprofesionalac kakvog na svijetu nema: Brat saigrača žestoko isprozivao Benzemu
Karim Benzema nije omiljena ličnost u Saudijskoj Arabiji (Foto: EPA)

Teške optužbe na račun Francuza

Neprofesionalac kakvog na svijetu nema: Brat saigrača žestoko isprozivao Benzemu

Midhat Šljivak

Karim Benzema se za sada nije proslavio u Saudijskoj Arabiji. Legendarni Francuz odavno je već na udaru navijača Al-Ittihada koji su nezadovoljni njegovim nastupima, a sada ga i brat njegovog saigrača Abderrazaka Hamdallaha optužuje za neprofesionalizam.

Marokanac Abderrazak Hamdallah i ove sezone je najbolji igrač Al-Ittihada. Iako je u klub na velika vrata stigao Karim Benzema, 33-godišnjak je pokazao mnogo više od francuskog napadača s kojim u Saudijskoj Arabiji imaju mnogo problema.

Benzema je klubu već napravio brojne probleme. Nalazi se na žestokom udaru navijača i nikom neće biti krivo ako na kraju sezone Karim napusti klub.

Sada su na račun legendarnog Francuza stigle žestoke optužbe. Navodno ih je izgovorio brat Hamdallaha koji je čuo informacije kako Benzema ne želi igrati s Abdderrazakom.

"Možda je to zato što postiže više golova od njega. Ovo je neprofesionalno ponašanje i nikako ne koristi igraču kao što je Benzema", navodi brat marokanskog fudbalera i nastavlja s teškim optužbama.

Oglasi

"Karim Benzema je kriv za odlazak Nuna Santa. Sada želi da se riješi Marcela Gallarda i pojedinih stranaca među kojima je i Hamdallah."

Nastavio je potom žestoko prema nekada najboljem fudbaleru svijeta. Nimalo ga nije štedio.

"Zar nije Benzema taj koji je promašivao penale? Zar nije on taj koji je postigao autogol kada su svi čekali da proradi u napadu? Zar on nije taj koji je odbio da se vrati u klub tvrdeći kako mu to oluja nije dozvolila?"

"Uzeo je i broj devet od najboljeg strijelca ekipe bez da je i pitao za dozvolu kao što to svaki profesionalac radi. On je sam preuzeo izvođenje penala od Hamdallaha bez da ga je pitao. Uzeo je i kapitensku traku bez da je pitao smeta li to ikom", pita se brat.

Oglasi

Hamdallah je Benzemu bacio u drugi plan

Abderrazak Hamdallah morao je prepustiti broj 9 Karimu Benzemi i ove sezone nastupa s brojem 99 na leđima.

Ipak, ne igraju brojevi na terenu. Tamo je 33-godišnji Marokanac potpuno bacio u drugi plan legendru svjetskog fudbala.

Hamdallah je ove sezone u dresu Al-Ittihada odigrao ukupno 35 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 27 golova i četiri asistencije.

Karim Benzema s druge strane ima mnogo skromniji učinak. Nastupio je u 28 utakmica uz 13 golova i osam asistencija.

Premalo je to za čelnike Al-Ittihada. Ni oni, a ni navijači nisu zadovoljni i već se spremaju za odlazak Benzeme, te dovođenje neke druge zvijezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi