Benzema otišao spuštenog nosa, mlađi brat kao da ne zna koliko Karim uzima novca: "Ovo je zločin..."
Velike kritike uputio je brat Karima Benzeme prema treneru (Foto: EPA)

Prozivke trenera i kluba

Benzema otišao spuštenog nosa, mlađi brat kao da ne zna koliko Karim uzima novca: "Ovo je zločin..."

Midhat Šljivak

Karim Benzema proživljava teške trenutke u Saudijskoj Arabiji. Legendarni napadač nije u milosti trenera Al-Ittihada Marcela Gallarda bez obzira na to što redovno igra. Odnos Argentinca prema Karimu razljutio je njegovog mlađeg brata Gressyja Benzemu.

Al-Ittihad je večeras doživio katastrofu u finalu saudijskog Super kupa. Al-Hilal ih je deklasirao s 4:1, a Karim Benzema se nije vidio previše na terenu.

Nekada najbolji igrač svijeta, po mišljenju mnogih, nije opravdao očekivanja u Saudijskoj Arabiji i već se spominje mogućnost da bi mogao napustiti klub nakon samo godinu dana.

Ipak, u porodici Benzema vjeruju kako je trener Marcelo Gallardo odgovoran za njegove skromne igre. Njegov mlađi brat ne slaže se s odlukama argentinskog stručnjaka i njegovim postavkama na terenu.

"Karim, sad igraš na lijevoj strani? Ovo je zločin. Nema nikakvog smisla. Trebate poštovati fudbal", piše Gressy Benzema.

Oglasi

Karim Benzema je pod ugovorom s Al-Ittihadom do juna 2026. godine. Ugovor je navodno vrijedan 200 miliona eura godišnje, no zbog sreće je očigledno spreman otići od ove cifre.

On je ove sezone zabio 13 golova i upisao je osam

asistencija u 27 nastupa za saudijski klub. To ne zadovoljava nikog u klubu i niko ne bi imao ništa protiv njegovog odlaska.

Benzema priznao: "Nisam isti kao u Realu"

Karim Benzema jasno je priznao kako nije isti igrač kao što je bio u Real Madridu. Jednostavno nema s kim igrati.

"Karim Benzema nije isti igrač kao onaj iz Real Madrida? Da, ali nije isti tim i imena na terenu", govori Benzema i nastavlja:

"Treba mi pomoć na terenu. Ne mogu sam donositi pobjede. Trebaju mi i drugi igrači i mnoge druge stvari."

Zbog svega što se dešavalo i zbog loše forme Benzema je od navijača Al-Ittihada dobio pogrdni nadimak 'Sin poraza'...

Čini se kako je Benzema jako blizu odlaska. Sve vodi ka tome i sigurno neće imati tople preporuke za nastavak karijere u Saudijskoj Arabiji.

Top Komentari

yellowdixie
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti