Ako Francuska osvoji Svjetsko prvenstvo, hoće li Benzema dobiti medalju?

Otpao zbog povrede

Ako Francuska osvoji Svjetsko prvenstvo, hoće li Benzema dobiti medalju?

E. Škorić

Karim Benzema se povrijedio prije početka Svjetskog prvenstva, pa napadač Real Madrida nije u protokolu za utakmice, ali svejedno će dobiti medalju i biti proglašen prvakom svijeta ako njegovi saigrači odbrane trofej u Kataru.

Francuski selektor Didier Deschamps suočio se sa dosta problema. Prije odlaska u Katar povrijedili su se Kante i Pogba, zatim se povrijedio Nkunku, pa Benzema, a onda i Lucas Hernandez.

Niko od njih više neće kročiti na teren, ali će neki od njih biti svjetski prvaci ako Francuska odbrani trofej od prije četiri godine iz Rusije.

Naime, Benzema je i dalje na popisu francuskih igrača, te je odlučeno da ga se ne zamijeni kako bi mogao i on dobiti medalju i status svjetskog prvaka, ako naravno do toga dođe.

FIFA će dodijeliti 26 medalja pobjedničkoj reprezentaciji, a Benzemi će otići jedna. No, naravno, iako igraju dobro, Francuzi su jako daleko od toga.

Trikolori su u prva dva kola pobijedili Australiju (4:1) i Dansku (2:1) te su tako već obezbijedili osminu finala, a u posljednjem kolu odmjeriće snage s Tunisom.

Oglasi

Unatoč silnim problemima sa izostancima, Deschampsova ekipa i dalje ima vrhunske igrače i s potpunim se pravom smatra jednim od glavnih favorita za osvajanje medalje uz Brazil, Englesku, Argentinu...

Francusku reprezentaciju uzdrmala je vijest L'Equipea kako su neki igrači prosto odahnuli kada je Benzema napustio reprezentaciju zbog povrede.

Navodno je samo jedan igrač pokazao neku vrstu samilosti prema Benzemi. U pitanju je Marcus Thuram koji je inače njegov dobar prijatelj i praktično jedini koji ga istinski cijeni od svih reprezentativnih kolega.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najbolji napadač današnjice je u reprezetnaciju Francuske vraćen u maju 2021. nakon što ga nije bilo sedam godina zbog famoznog skandala vezanog za ucjenu Mathieua Valbuene eksplicitnim snimcima.

Od povratka vrlo brzo je preuzeo lidersku poziciju u fazi napada, imao je dobar nastup i na Evropskom prvenstvu, dok je dao i značajan doprinos osvajanju Lige nacija.

Top Komentari

plemic
dobit će qurac od ovce, jedva se riješili kriminalca (ucjenjivača) iz repke.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi