Tri ekipe propustile šansu, ali Francuzi ne: Imamo prvu ekipu u osmini finala Mundijala
Francuska prva reprezentacija u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Mbappe riješio meč

Tri ekipe propustile šansu, ali Francuzi ne: Imamo prvu ekipu u osmini finala Mundijala

Eldar Ganibegović

Nizozemska, Engleska i Saudijska Arabija su propustile šanse, ali Francuska nije - svjetski prvaci prva su ekipa u osmini finala Svjetskog prvenstva.

U okviru 2. kola grupe D Francuska je danas s 2:1 slavila protiv Danske i tako čekirala svoje mjesto u osmini finala Mundijala u Kataru.

Prvu veliku šansu imali su Francuzi u 33. minuti utakmice kada je Schmeichel zaustavio udarac Griezmanna.

Sedam minuta kasnije Dembele sjajno dodaje do Mbappea, no ovaj jako loše šutira i lopta odlazi visoko preko gola.

Redali su se napadi obje ekipe, a do prednosti dolazi Francuska u 61. minuti. Hernandez je bio u ulozi asistenta, a pogodio je Kylian Mbappe.

Ipak, nije dugo trajala radost Francuza. U 68. minuti Andersen glavom prebacuje loptu nakon kornera na drugu stativu, a Christensen pogađa za 1:1.

Oglasi

Mogla je Danska do potpunog preokreta pet minuta kasnije, ali Lloris fantastično zaustavlja udarac Lindstroma.

Uslijedila je šansa Tchouamenija u 78. minuti, a na drugoj strani je u prilici bio Braithwaite, da bi u 86. minuti bio trenutak odluke.

Griezmann je uputio sjajan centaršut i pronašao Mbappea koji koljenom pogađa za 2:1 i pobjedu Francuske koja znači osminu finala.

Također, Mbappe se s današnja dva gola izjednačio s Ennerom Valencijom (Ekvador) na vrhu liste strijelaca sa po tri gola, a Francuz ima i asistenciju.

Nakon ove utakmice Francuska je prva sa šest bodova, Australija koja je danas s 1:0 savladala Tunis ima tri, dok Danska i Tunis imaju po jedan.

U posljednjem kolu, za tri dana, Francuska će igrati s Tunisom, dok će rival Danske biti Australija i s pobjedom Danci mogu izboriti plasman dalje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo, grupa D:

Francuska - Danska 2:1 (Mbappe 61', 86'; Christensen 68')

Top Komentari

Ado_GTI
Igra Mbappe nema šta. KLAS od igrača.
3 0
Adrian
Na guzove što se kaže.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi