Karim Benzema napušta Real Madrid: Dobio je ponudu kakva se ne odbija!
Benzema je u Real stigao kao 21-godišnjak. Uvijek je bio u sjeni onih najvećih zvijezda, ali je imao itekako velike koristi od njih - posebno od Cristiana Ronalda (Foto: EPA)

Španski mediji tvrde

Karim Benzema napušta Real Madrid: Dobio je ponudu kakva se ne odbija!

Midhat Šljivak

Francuski napadač Karim Benzema (31) vjerovatno će napustiti madridski Real nakon punih 10 godina.

Ovaj 31-godišnji fudbaler je na Santiago Bernabeu stigao 2009. godine iz Lyona u transferu vrijednom 35 miliona eura i sa Kraljevima je osvojio sve što je mogao.

Međutim, Benzema će gotovo sigurno biti jedan od igrača koji će napustiti klub tokom ljeta. Prema navodima španskih medija, francuski napadač se već dogovorio sa novim klubom, a to je PSG.

Prvak Francuske želi ojačati svoj napad. Ponudili su iskusnom ofanzivcu platu od 10 miliona eura po sezoni i ugovor na četiti godine, što je on navodno i prihvatio.

Tako će Benzema vjerovatno nakon deset godina napustiti Kraljevski klub. Imaće se čega sjećati jer je sa madridskim velikanom doživio najbolje trenutke karijere.

Sa Realom je osvojio čak 17 trofeja u 10 godina. Nažalost, oprostiće se od kluba u jako teškoj situaciji, jer su Kraljevi ove sezone ostali bez šanse da osvoje ijedan trofej.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Biće svakako zanimljivo vidjeti kako će na transfer u PSG reagovati navijači Lyona. On je produkt ovog tima i sigurno da u slučaju eventualnog transfera u redove francuskog prvaka, neće biti omiljen među njima.

Benzema je u dresu Reala odigrao 455 utakmica i postigao je 212 pogodaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Neka ide više, muka mi ga gledati, odigra 2 utakmice kako treba, onda 15 utakmica ga nigdje nema.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi