Komentar koji se čekao: Javila se Benzemina "žrtva" poslije povratka u reprezentaciju

Zvijezda Reala ponovo među Trikolorima

Komentar koji se čekao: Javila se Benzemina "žrtva" poslije povratka u reprezentaciju

A. Čaušević

Karim Benzema se vratio u reprezentaciju Francuske poslije šest godina odsustva i tako podijelio tamošnju javnost. 

Benzema sjajno igra u Real Madridu i ove sezone, učinak od 29 golova govori za sebe i sasvim sigurno zaslužuje da igra za nacionalni tim, međutim grijeh iz prošlosti mu mnogi nisu oprostili.

Priča o ucjenjivanju Mathieua Valbuene zbog snimka eksplicitnog sadržaja je poznata manje-više svima. Kada je to procurilo u javnost 2015. godine odlični napadač više nije pozivan među Trikolore.

Didier Deschmaps je nakon dugo vremena razmišljnja odlučio da prelomi te vratio iskusno 33-godišnjaka među Trikolore koji će biti prvi favoriti za pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Svoj komentar poziva dao je i Valbuena. Njegov komentar su očekivali mnogi, međutim fudbaler Olympiacosa je odlučio da bude "diplomata".

"Nemam šta reći na to. Ako će donijeti nešto pozitivno za reprezentaciju, to bolje za Plave", rekao je iskusni 36-godišnjak te nastavio:

Oglasi

"Za mene Deschmaps izlazi kao pobjednik u svakoj situaciji. Ako uspije reći ćemo da je znao da se adaptira bez obzira na težak kontekst, ali ako ne uspije neće gra kriviti. Zbog toga radi dobro svoj posao."

Inače, Benzema će se u oktobru naći pred sudom zbog toga što je bio saučesnik u pokušaju ucjene. Od 20. do 22. oktobra trajat će suđenje, a Francuz će pokušati da dokaže svoju nevinost i ne želi da prizna da je počinio bilo kakvo krivično djelo.

Podsjećamo da je Benzema osumnjičen još da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati novac ucjenjivačima koji su prijetili da će objaviti video snimka njegovog seksa.

Valbuena nije platio ono što su ucjenjivači tražili već je sve prijavio policiji, a Benzema od tada nije igrao za reprezentaciju Francuske. Na sudu će biti još četiri osumnjičene osobe.

I Kylian Mbappe, možda i najveća francuska uzdanica na Euru je aminovao povratak desetak godina starijeg kolege u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Veoma sam sretan što je Benzema dobio poziv. Uvijek sam želio da igram s najboljim igračima. Ne postoji mnogo fudbalera koji su bolji od Benzeme i sigurno je da će nam itekako koristiti", rekao je Mbappe i nastavio:

"Igra za Real Madrid više od deset godina. Zna šta je pritisak i ima iskustvo da se nosi sa svime. Lako se prilagoditi sjajnim igračima i siguran sam da će se i kod nas to brzo desiti".

Top Komentari

AmellemA
Turbo bogataši, habibii.
4 0
epa
pa ljudi kada je onaj kloc girou mogao igrata ovaj je i ronaldo i messi skupa za njeg.. ovaj je izmislio nogomet za giroua...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti