Katastrofa za Francusku!
Teške vijesti stigli su za Francuze s večerašnjeg treninga reprezentacije (Foto: EPA)

Povrijeđen Karim Benzema

Katastrofa za Francusku!

M. Šljivak

Šok za šokom stiže u reprezentaciju Francuske. Novi je stigao večeras kada se na treningu povrijedio napadač Real Madrida Karim Benzema i sada se s nestrpljenjem čekaju vijesti o težini povrede najboljeg fudbalera svijeta.

Karim Benzema napustio je trening reprezentacije Francuske zbog povrede. Najbolji fudbaler svijeta je nakon duže pauze konačno trenirao s ostatkom ekipe, ali se desila katastrofa.

U jednom trenutku se Karim požalio na povredu. Više nije mogao nastaviti s treningom i u pratnji ljekarskog tima je otišao u svlačionicu.

Svijet fudbala sada s nestrpljenjem očekuje vijesti iz francuskog tabora. Povreda Benzeme i propuštanje Svjetskog prvenstva sigurno bi bio veliki šok i prava katastrofa za sve.

Karim Benzema se na okupljanju reprezentacije Francuske pojavio povrijeđen. Najbolji fudbaler svijeta već je nekoliko sedmica van terena, ali je radio individualno.

Danas je konačno počeo raditi s ekipom. Međutim, napustio je trening povrijeđen i sada se svi navijači Trikolora mole za dobre vijesti iz Katara.

Oglasi

Francuska prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra za tri dana protiv Australije. Benzema je za ovaj meč pod velikim upitnikom i vidjet ćemo hoće li 34-godišnji napadač uopšte i zaigrati u Kataru.

Selektor Francuske Didier Deschamps je imao ozbiljnih problema s povredama. Paul Pogba i N'Golo Kante su otpali prije objave spiska, a prije nekoliko dana na treningu je stradao Christopher Nkunku.

Benzema je propustio prethodno prvenstvu u Rusiji. Tada je bio u nemilosti selektora zbog stvari koje nisu vezane za teren, a Francuzi su otišli do kraja i osvojili su titulu prvaka svijeta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj 34-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Francuske nastupio 97 puta i postigao je 37 golova. Brojka bi sigurno bila i veća da nije bilo šestogodišnje pauze u periodu od 2015. do 2021. godine.

Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im selekcije Australije, Danske i Tunisa. Prvi meč aktuelni prvaci svijeta igraju 22. novembra protiv Australije, 26. novembra imaju duel s Dancima, a 30. novembra igraju s Tunisom.

Top Komentari

user1665931807
U ekipi igraju 11 igrača, fudbal je timska igra, Portugal je u finalu europskog prvenstva pobjedio francusku bez Ronalda, tako da ovo po meni ništa ne mora da znači
8 0
Arnel925
Francuska u fudbalu je kao USA u košarci. Najjači su nema dalje.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi