Benzemina reakcija na kraju najbolje pokazuju razliku između Reala i svih drugi klubova

Kraljevi opet na tronu

Benzemina reakcija na kraju najbolje pokazuju razliku između Reala i svih drugi klubova

Admin Čaušević

Real Madrid se opet popeo na krov Evrope, po 14. put u klupskoj historiji te tako opravdao eptite najvećeg kluba na svijetu.

U finalu je savladan Liverpool baš kao i prije četiri godine. Sada je bilo 1:0, a pobjednika je odlučio gol Viniciusa Juniorsa, dok je odlično izdanje imao i Thibaut Courtois.

Sasvim solidnu utakmicu odigrao je i Karim Benezma. Iskusnom napadaču je u prvom poluvremenu kontroverzno poništen gol, dok je aktivno učestvovao u igri tokom cijelog susreta.

Benzemi je to bila peta Liga prvaka u karijeri, a njegova reakcija nakon posljednjeg sudijskog zvižduka možda i najbolje oslikava razliku između Reala i ostalih klubova.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CeHyJ_kqLAj/[/instagram]

Za Real važi sada već čuvena fraza da ovaj klub ne igra finala već ih pobjeđuje što se ispostavilo tačnim i sinoć.

Oglasi

Na neki način je to svojom reakcijom pokazao i Benzema koji je titulu najboljeg u Evropi proslavio kao da se ništa nije desilo.

Po prvoj reakciji za Benzemu je sve izgledalo poput običnog dana na utakmici. Samo je podigao ruku u zrak i stisnuo pesnicu. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Sve je izgledalo kao da je dobio neku normalni ligaških susret vikendom, a ne da je osvojio najprestižniji trofej u klupskoj historiji i to po peti put u karijeri.

"Finale je bilo teško, prije svega mentalno... Nismo igrali u dobrom ritmu. Poništeni gol nas je vratio u igru, a u drugom poluvremenu smo igrali kao i u svakom finalu da pobijedimo", rekao je Benzema poslije meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Osvajanje Lige prvaka u Parizu mi mnogo znači, u svojoj zemlji sa najvećim klubom. Ovo je za sve navijače Reala".

S obzirom šta je sve uradio tokom ove sezone kako na klupskom i reprezentativnom nivou Benzema već može početi pripremati posebni ormarić za Zlatnu loptu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1630778389
Plus sjajan potez o davanju kapitenske trake Marcelu jedan je Karim ???
11 1
ViniJr
@King_Kenny pa šta ima slavit protiv viceprvaka engleske kad je u 1/2 vec sahranio prvaka engleske u 1/4 prvaka francuske a prije toga i prvaka evrope, zapravo ova zadnja dva sto sam.napisao sam.obrnuo al.mi mrsko brisati. Nakloni se veteranima iz Madrida koji rutinski završavaju kokošare u crvenim dresovima
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi