Scena koja najbolje pokazuje zašto je Benzema drugačiji od Ronalda

Zaslužuje Zlatnu loptu

Scena koja najbolje pokazuje zašto je Benzema drugačiji od Ronalda

Admin Čaušević

Karim Benzema je igrač o kojem se najviše priča u svijetu fudbala.

Benzema igra fudbal života i aspolutni je favorit za osvajanje Zlatne lopte, a sjajnu igru potvrđuje iz utakmice u utakmicu.

Osim što je se može pohvaliti golgeterskim učinkom Benzema je i odličan asistent što je potvrdio i protiv Levantea.

Generalni dojam je da je Benzema dugo godina bio u sjeni Cristiana Ronalda, a kada je Portugalac otišao iz Reala, onda je prodisao i Francuz.

U 68. minuti utakmice Real - Levante se možda i najbolje mogla vidjeti razlika između Benzema i Ronalda.

Naime, Benzema je predriblao golmana i mogao je da bira gdje će šutirati, ali se odlučio da na asistenciju Viniciusu Junioru.

Benzemin potez i gol Brazilca pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Možda je i ovaj njegov potez najbolji pokazatelj zašto je omiljen kod svih saigrača.

Inače, da je postigao gol, Benzemi bi to bio 324. gol u dresu Kraljeva s kojim bi prestigao legendarnog Raula, ali se on odlučio na asistenciju. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Thierry.Henry
Mogao da bira gdje CE ...mrtvi ugao..igrac na liniji...Pa ovdje BI 95% normalnih igraca dodalo loptu .. Naravno to ne umanjuje njegov ucinak...Benz je Ove godine daleko bez konkurencije
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi