Benzemi nije lako: "Optužili su moju djecu da im je otac..."
Karim Benzema proživljava teške trenutke svoje kariejre

Službena prijava

Benzemi nije lako: "Optužili su moju djecu da im je otac..."

Edmir Škorić

Francuski napadač Karim Benzema podnio je službenu prijavu protiv francuskog ministra unutarnjih poslova Geralda Darmanina, koji ga je prije nekoliko mjeseci optužio za povezanost sa terorističkom grupom "Muslimansko bratstvo".

Podsjetimo da je francuski ministar ranije rekao da Benzema održava veze sa terorističkom organizacijom, a došla je nakon što je Benzema stao u odbranu Palestinaca.

"Sve su naše molitve uz stanovnike Gaze koji su ponovno žrtve ovih nepravednih bombardiranja koja ne štede ni žene ni djecu" napisao je na društvenim mrežama Benzema početkom aktualnih sukoba koji su sve žešći na Bliskom istoku.

U svojoj detaljnoj žalbi na 92 ​​stranice, napadač Al Ittihada je napisao:

"Tvrdimo da ne želimo uvoziti izraelsko-palestinski sukob u Francusku, ali nije jasno kako to možemo učiniti ako riskiramo daljnje raspirivanje vatre lažnim izjavama", napisao je bivši francuski reprezentativac.

Oglasi

“Što se mene tiče, ponovo vas podsjećam da sam odlučio nastaviti igrati u Saudijskoj Arabiji, gdje se ‘Muslimansko bratstvo’ smatra terorističkom grupom. Bila je to netačna, neistinita izjava koja je mene i moju porodicu jednostavno dovela u opasnost. Moja djeca su optužena da imaju oca terorista.

Ministar unutarnjih poslova ne može govoriti neistinite i netačne stvari”, dodao je bivši fudbaler Lyona i Real Madrida, koji je upravo ove ministrove izjave nazvao razdorima i opasnima, u trenutku kada sloga i poniznost pomažu u mirnom rješavanju.

Benzema je poznat kao veliki praktikant islamske vjere, ali je odbacio sve optužbe o svojoj umiješanosti ili bilo kakvu poveznicu sa terorističkim organizacijama.

Ostaje da se vidi kako će se na kraju završiti čitava ova priča, a Benzemi posljednjih dana nije lako. On nije otišao na pripreme sa Al-Ittihadom, pošto ga je iz tima izbacio trener Marcelo Gallardo, dok je Francuz prethodno "pobjegao" iz Saudijske Arabije.

Ljetos je potpisao bogati ugovor sa aktuelnim prvakom Saudijske Arabije, ali već sada se uveliko spominje da će karijeru nastaviti u Evropi. Navodno je želja Erika ten Haga i Manchester Uniteda.

Osim Uniteda, za iskusnog 36-godišnjeg napadača je zagrizao i Chelsea. Benzema je bio pod žestokim kritikama zbog ne baš dobrih nastupa na Bliskom istoku i to se navodi kao jedan od razloga što ne želi više igrati u Saudijskoj Arabiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi