Karim Benzema stiže kao spas za posrnulog velikana
Sprema se povratak francuskog napadača na Stari kontinent (Foto: EPA)

Žele pojačati očajni napad

Karim Benzema stiže kao spas za posrnulog velikana

Midhat Šljivak

Karim Benzema bi nakon samo nekoliko mjeseci mogao napustiti Saudijsku Arabiju, a engleski mediji tvrde da bi njegova nova destinacija trebao biti London, odnosno dres Chelseaja.

Iako ima 36 godina francuski napadač Karim Benzema još uvijek je veoma privlačan za mnoge evropske timove. Dokaz tome je činjenica da ima pozive za povratak na Stari kontinent nakon što je izbačen iz ekipe Al-Ittihada.

Chelsea je, tvrdi The Telegraph, tim koji je najviše zagrizao za Francuza. Mauricio Pochettino želi pojačati napad svog toma i Benzemu vidi kao idealno rješenje za svoje probleme.

Bivši napadač Reala trenutno je u veoma neugodnoj situaciji u Saudijskoj Arabiji. Nije se pojavio na pripremama, a trener Marcello Gallardo mu je poručio da ne računa na njega.

Ispostavilo se na kraju kako Benzema nije mogao doći jer su zbog oluje otkazani svi letovi s ostrva Mauricijus, gdje je bio na odmoru i Saudijci tvrde da će ipak s njim i klubom biti sve u najboljem redu.

Oglasi

Benzema međutim kao da želi pobjeći od svega. Nije se nadao žestokim napadima navijača koji ga krive za loše igre aktuelnog prvaka ove sezone i izvjesno je da Al-Ittihad neće osvojiti novi trofej.

Roberto Firmino također meta Chelseaja

Pored Karima Benzeme Chelsea se povezuje s angažmanom brazilskog napadača Roberta Firmina koji također nije previše sretan u Arabiji.

32-godišnjak je imao fenomenalan početak. Postigao je hat-trick u prvom nastupi za Al-Ahli, no od tog trenutka više ne zna šta je pogodak.

Nezadovoljni su šeici njegovim nastupima. Nije ni Firmino sretan životom u Saudijskoj Arabiji i silno želi da se vrati u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska ga najviše zanima. Povezivao se s Fulhamom, kao i s turskim Bešiktašem, a sada se u priču uključio i Chelsea.

Od svih igrača najveće šanse za odlazak iz Arabije ima upravo Brazilac, no treba napomenuti da se jedan bijeg već desio i da je Jordan Henderson završio epizodu u Al-Ettifaqu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi