Al-Ittihad ga kaznio, žele ga PSG i Lyon: Ovo je klub u kojem će Benzema igrati na proljeće!

Riješene dileme

Al-Ittihad ga kaznio, žele ga PSG i Lyon: Ovo je klub u kojem će Benzema igrati na proljeće!

Admin Čaušević

Više nema dilema gdje će Karim Benzema nastaviti karijeru nakon što je osvajač Zlatne lopte suspendovan od strane Al-Ittihada pošto se nije pojavio na okupljanju saudijskog kluba pred početak priprema za nastavak sezone.

Slobodne dane Karim Benzema je odlučio da provede na Mauricijus, ali tropska oluja koja je pogodila to ostvro je upropastila situaciju sjajnom francuskom napadaču.

Vjetar puše 150 km/h te Benzema jednostavno nije u stanju da napusti ostrvo zbog čega se i nije pojavio na zakazanim pripremama.

U međuvremenu počelo se špekulisati i o informacijama po pitanju naredne Benzemine destinacije nakon interesa PSG-a i Lyona.

Francuz izgleda zaista očajno u Al-Ittihadu zbog čega se pojavila vijest da bi ga na posudbu mogao dovesti PSG te iskoristiti trenutnu situaciju.

Oglasi

U akciju je krenuo i Lyon, Benzemin matični klub koji bi ga najradije vratio kući te bi na taj način Lavovi dobili ogromno pojačanje u borbi za opstanak.

Međutim, euforija u Francuskoj je brzo splamsala pošto od transfera neće biti ništa te će legendarni napadač Real Madrida sigurno karijeru nastaviti u Al Ittihadu.

Klub iz Rijada sezonu nastavlja 4. februara utakmicom Kupa protiv Al-Faisalyja i Benzema će gotovo pa sigurno konkurisati za taj susret.

Uskoro će i Ramon Planes, dosadašnji sportski direktor Betisa preuzeti istu funkciju u Al Ittihadu i prvi zadatak će mu biti da ugasi požar sa Benzemom.

Iskusni Francuz ugovor sa Al Ittihadom ima do ljeta 2026. godine i trenutni plan je da na pripreme u Dubai na pripreme stigne što je prije moguće.

Proteklih dana se intenzivno priše o masovnom povratku evropskih zvijezda u Evropu, ali ono što je siguno Benzema neće biti na listi povratnika na Stari Kontinent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi