Kolege su, ali jedan drugog očima ne mogu vidjeti - Nova svađa desila se sinoć
Dvojica golmana velika su konkurencija među stativama danskog Kopenhagena i jedan drugom govore razne stvari (Foto: EPA)

Lude scene

Kolege su, ali jedan drugog očima ne mogu vidjeti - Nova svađa desila se sinoć

Midhat Šljivak

Australijski golman Mathew Ryan i njegov kolega iz danskog Kopenhagena Kamil Grabara nikako ne podnose jedan drugog i to sasvim javno govore bez ikakvog respekta jedan prema drugom.

Mathew Ryan i Kamil Grabara konkurencija su na golu danskog Kopenhagena, ali prednost među stativama za sada ima 23-godišnji Poljak.

On je prije nekoliko mjeseci uvrijedio sedam godina starijeg kolegu izjavom da za njega konkurencija ne postoji.

"Ne vidim nikakvu konkurenciju za mjesto prvog golmana. Ja čvrsto vjerujem da sam prvi golman kuba. Ne želim spominjati nastupe mojih kolega, ali postoji razlog što smo deveti na tabeli i što primamo previše golova. Ne treba više ništa reći", istakao je Grabara prije povratka na gol Kopenhagena nakon povrede koju je imao.

Ryan je s druge strane smatra da on zaslužuje mjesto prvog golmana. Odluku o ponovnom odlasku na klupu nazvao je političkom.

"Uvrijeđen sam što ne branim nakon svega što sam pokazao otkako sam došao u klub. Mislim da me političke odluke drže na klupi", istakao je on.

Oglasi

Kako je australijski golman u meču Svjetskog prvenstva napravio veliku grešku kod drugog gola Argentine, Grabara je prozvao omraženog kolegu.

"Sigurno je politika", napisao je Grabara na Twitteru aludirajući da je Ryan jednostavno kiks golman.

Australca su pitali za mišljenje o ovoj reakciji njegovog mlađeg kolege. Nije bio iznenađen.

"Iskreno, nisam iznenađen. Ali, njegovo mišljenje mi je totalno nebitno", jasan je Australac.

Očigledno je da ova dva golmana jedan drugog ne mogu očima gledati i ostaje nam da vidimo šta će se desiti između njih po povratku Ryana u klub.

Iskusni Australac iza sebe ima poprilično lijepu karijeru, a na Starom kontinentu pored Kopenhagena nastupao je za Club Bruge, Valenciju, Genk, Brighton, Arsenal i Real Sociedad.

Kamil Grabara je godinama bio pod ugovorom s Liverpoolom, gdje nikada nije dobio pravu šansu, pa je nakon posudbi u Aarhusu i Huddersfieldu 2021. godine potpisao za Kopenhagen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi