Dječak dobio šansu od prve minute i zatim napravio spektakl na terenu
Foto - Screenshot

Roony Bardghji hit u Danskoj

Dječak dobio šansu od prve minute i zatim napravio spektakl na terenu

M. Šljivak

Talentovani švedski fudbaler Roony Bardghji postao je danas najmlađi strijelac u historiji prvenstva Danske.

Krilni napadač danskog velikana Copenhagena dobio je šansu za igru od prve minute u utakmici protiv Aalborga i odmah je to iskoristio.

Ovaj 16-godišnjak je u 31. minuti meča uzeo loptu na 40-ak metara od gola, povukao ju je prema naprijed i zatim postigao fenomenalan gol za vodstvo svog tima od 2:1.

[twitter]https://twitter.com/DANISHF00TBALL/status/1465013675312488457[/twitter]

Bardghji je ovim pogotkom ušao u historiji danskog fudbala. Sa 16 godina i 13 dana postao je najmlađi strijelac u historiji prvenstva ove zemlje i zaista je teško očekivati da će ga neko uskoro skinuti sa trona.

Treba svakako istaći da je ovo mladom fudbaleru tek drugi seniorski nastup za danskog velikana.

Roditelji ovog talentovanog fudbalera porijeklom u iz Sirije. On je rođen u Švedskoj i karijeru je počeo u mladim selekcijama Malmea.

Od ljeta 2020. godine je u Copenhagenu i očigledno da danski velikan u svojim redovima ima potencijalnu veliku zvijezdu.

Top Komentari

Eduard
Samo je kod nas Duljevic jos uvijek talenat haha
5 1
Klicko
sutra breaking news:real m ponudio 350 milijuna funti za novog mesija
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije