Karioke razbile Japan na otvaranju Kupa konfederacija

Japanci poraženi od Brazila

Karioke razbile Japan na otvaranju Kupa konfederacija

Midhat Šljivak

Utakmicom između Brazila i Japana u Braziliji otvoren je Kup konfederacija, a u prvom susretu Karioke su savladale Japan rezultatom 3:0.

Već nakon tri minute igre Brazil je stigao do vodstva. Fred je spusti loptu za Neymara, koji je fantastično pogodio za prednost Karioka od 1:0.

Imao je potom Japan jedan solidan pokušaj. Honda je pokušao iz slobodnog udarca, ali je sigurno odbranio Julio Cesar.

Japan se velikim dijelom prvog poluvremena branio, te su svoju šansu čekali iz kontranapada. Brazil je do kraja prvog poluvremena imao još nekoliko solidnih pokušaja, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0.

Nakon tri minute igre u nastavku, Brazil je stigao i do drugog gola. Paulinho je pogodio sa vrha kaznenog prostora za sigurnih 2:0.

Prepustio je nakon drugog gola Brazil inicjativu Japancima. Imali su još jednu dobru priliku, ali je Cesar dobro odbranio. Brazilci su  u posljednjim sekundama utakmice preko Joa došli i do trećeg gola za konačan rezultat susreta od 3:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 Brazil - Japan 3:0 (Neymar 3, Paulinho 48, Jo 90+3)


BRA 1-0 JAP by nohoy25
BRA 2-0 JAP by nohoy25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.