Novo poniženje za Kariusa: Newcastle ga otjerao nakon samo tri mjeseca

Raskinuli saradnju

Novo poniženje za Kariusa: Newcastle ga otjerao nakon samo tri mjeseca

Esmer Oštraković

Newcastle ove sezone igra zaista sjajno, a to najbolje pokazuje stanje na tabeli, jer se nalaze na trećem mjestu u Premiershipu.

Promjene su se desile i u ovom klubu, te je tako uprava kluba odlučila da raskine ugovor sa Lorisom kariusom nakon samo tri mjeseca saradnje.

Karius nije upisao niti jedan zvanični nastup za Newcastle i naravno niej doprinio igrama ekipe koju sa klupe predvodi Eddie Howe.

Naravno prvi golman Newcastlea je Nick pope, a Karius je postao višak jer nije mogao da opasnije ugruozi prvog golmana.

Smatrao se Karius kao jako talentovan golman, a Jurgen Klopp ga je prije sedam godina iz Mainza doveo u Liverpool za šest miliona funti.

On je u dvije godine upisao 49 nastupa za Liverpool, ostao je poznat zbog dvije greške koje je napravio u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida.

Sve se desilo 2018. godine kada je Karius uveliko uticao na poraz svoje ekipe od 3:1 od Real Mdrida, te je nakon toga bio višak u Liverpoolu.

Proveo je posljednje tri godine na posudbama u Bešiktašu i Union Berlinu, a naravno Liverpool mu nije ponudio nastavak saradnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tri posljednja mjeseca bio je u Newcastleu, ali je sada ponovo postao slobodan igrač i pitanje je gdje će nastaviti svoju karijeru.

Tako je ovo novo poniženje za Kariusa jer niko nije očekivao da će klub raskinuti ugovor sa njim nakon samo tri provedena mjeseca u timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi